Počeo sam plašiti ženu da ću otići, pa je ona ostavila mene: Priča muža koji je rasturio svoj brak

Imam 39 godina i u braku sam već 10 godina. Sa svojom suprugom imam jednu kćerku koja ima 6 godina.


Poslednjih nekoliko godina smo moja supruga i ja stalno u nekim problemima i stalno se svađamo. Počeo sam da joj prijetim da ću je ostaviti i otići ako ne prestane sa stalnim napadima na mene i svađama. Kako bih izbjegao svađe sa njom trudio sam se da što manje vremena provodim kod kuće. 

Prestao sam da joj pomažem oko kućnih poslova i umjesto toga radije provodim vrijeme sa svojim prijateljima u kafani. Dok bi ona provodila po cijele dane kod kuće sa našom kćerkom brinući o njoj, radeći sve kućne poslove sama i istovremeno radeći od kuće, ja bih navratio kući samo na ručak i ponovo bih otišao. 



Ponekad se ne bih vratio do kasno u noć. Kada bi mi prigovorila takvo ponašanje i rekla da bih trebao malo vremena provoditi kod kuće rekao bih joj da me ostavi na miru inače ću je ostaviti. Čak sam jednom kada sam došao pripit kući počeo da je optužujem da me vara kako bi me ostavila na miru. 

Naša svađa je završila sa nekoliko šamara sa moje strane, a ona je otišla kod svoje majke. Nakon nekoliko dana se vratila i ponovo se sve vratilo na staro. Nekoliko mjeseci kasnije ponovo sam došao kući kasno i pijan. Žestoko smo se posvađali i ja sam ponovo digao ruku na nju. 



Ovaj put je spakovala svoje i kćerkine stvari i u pola noći napustila naš dom zauvijek. Mislio sam da će se, kao i prošli put, vratiti kada se situacija malo smiri, ali ona nije imala namjeru ovaj put da se vrati. Tek tada sam shvatio koliko sam pogriješio prema njoj i da je moje ponašanje bilo nepodnošljivo. 

Želio sam zastrašiti svoju ženu i prijetio sam joj da ću je ostaviti, ali je na kraju ona ostavila mene i zatražila razvod. Molio sam je da se vrati, obećavao joj da ću se promijeniti, ali ona nije odustajala od svoje odluke. 

Rekla je da ne želi ponovo da se dovede u situaciju da proživljava stvari koje je proživjela zadnjih nekoliko godina u braku sa mnom. Moje ponašanje joj je bilo nepodnošljivi i nije željela da me moja kćerka gleda kako pijan dolazim kući i svađam se sa njenom majkom.

Pokreće Blogger.