Litvak: Ako žena ne može da se izdržava, kako da znam da voli mene, a ne moje vlasništvo

Muškarac koji je u stanju izdržavati svoju porodicu ima puno pravo da uredi tu svoju porodicu. 


Takođe, žena koja može da izdrzava sebe, svoji porodicu i svog muža ako je to potrebno, takođe ima pravo da uredi svoju porodicu onako kako želi. Žene nemojte se nervirati, ali mislim da žena ne bi trebala da izdržava svog muža. 

Morate biti u stanju da ga nahranite, ali ne i da ga izdržavate. Ako žena nije u stanju da izdrzava sama sebe, a želi da bude sa muškarcem, kako da muškarac zna da li je žena sa njim iz ljubavi ili iz koristi. Muškarac koji nije u stanju izdržavati ženu je ne može ni voljeti, a soba koja nije u stanju da izdržava sama sebe ne bi trebala imati pravo na porodični život. 



Mnogi kada ulaze u brak ne uzimaju u obzir sve faktore koji čine brak. Tada porodica ne može izdržati ni male oluje u prvim godinama braka, kako onda da se bori sa problemima koji se javljaju kada dođu djeca. Daću vam primjer jedne porodice koji se, nažalost, danas jako često javlja. 

Jedna žena se javila sa svojom pričom koju želim da podijelim sa vama. "Udala sam se sa 24 godine i samo nakon sedam mjeseci moj brak se raspao. Naš sin je imao svega dva mjeseca. Ispočetka je moj bivši dolazi da vidi sina jednom sedmično, ali su te posjete postače sve rjeđe. 



Onda je prošlo šest mjeseci, a on nije došao ni jednom da vidi našeg sina. Moj sin i ja živimo u istoj ulici u kojoj živi jedan njegov prijatelj sa porodicom kod kojeg znam da često dolazi, ali se nikada ne navrati da vidi svog sina bar i samo na pet minuta. 

Uvijek sam sanjala da ću živjeti u porodici punoj ljubavi u kakvoj sam i odrasla pored svojih roditelja, ali taj san mi se nije ostvario. Nekako imam osjećaj da proživljavam sudbinu njegove majke koju je njegov otac otjerao od kuće kada je on imao svega godinu dana. 

Moj bivši muž je bio jako vezan za svoju majku i nekako imam osjećaj da je ona imala veliki uticaj na njegovu odluku da se razvedemo jer nikada nije smatrala da sam dovoljno dobra za njenog sina.Često se plašim da će moj sin ponoviti sudbinu svog oca. 

Dajem mu svi svoju ljubav i ne želim da ima osjećaj da mu bilo šta nedostaje, ali ne želim da bude zavisan od mene kao što je moj bivši muž zavisio od svoje majke." U redu je sanjati o srećnoj porodici, ali mnoge žene se samo na tome zaustave, samo sanjaju. 

Da ste malo bolje razmislili prije vidjeli biste da je vaš bivši muž nitkov i nikada se ne biste udali za njega. Sada zbog toga ispaštate i ne dozvoljavate nekom drugom muškarcu da uđe u vaš život. Počnite misliti na sebe i počnite raditi na sebi. 

Nemojte svu svoju pažnju usmjeravati na svog sina. Sreća nije u materijalnim stvarima već u svijesti o ličnom rastu. Zapamtite da nas naša djeca napuste kad tad zato pripremite svog sina i učite ga da bude samostalan u životu. Tako neće biti ovisan o vama niti će ponoviti sudbinu svog oca.

Pokreće Blogger.