Iz ugla jedne žene: Zašto su pojedini muškarci spremni za drugu ženu raditi ono što nisu za prvu

Nije rijedak slučaj da kada se supružnici razvedu, muškarac ode kod druge žene i sa njom razvije jedan potpuno drugačiji odnos nego što je imao sa svojom suprugom. 


Često je to takav odnos o kakvom je njegova bivša žena sanjala. Takođe se dešava da žena dugo vremena insistira na braku koji muškarac odlaže, a onda se raziđu i muškarac se oženi sa drugom već nakom par mjeseci veze. Zbog čega se to dešava? 

Partneri bi trebali biti psihološki kompatabilni. Zato nemojte tražiti kompatabilnost sa muškarcem na osnovu njegovog horoskopskog znaka, već tražite psihološku kompatabilnost. Vi možete biti divna žena, ali ako niste na psihičkom nivou kompatabilni sa svojim partnerom male su šanse da će vaša veza opstati.



Mnogi muškarci nesvjesno biraju žene koje su odrasle bez oca ili su odrasle uz emocionalno nedostupnog i hladnog oca. Takve žene su jako brižne i sposobne su da grade emocionalno bliske odnose. Često se može desiti da , koliko god da ste divna žena, muškarac se pored vas ne osjeća opušteno. 

Zbog toga kada traži ljubavnicu on traži onu pored koje će u potpunosti moći biti svoj. To se dešava jako često. Svi smo mi različiti i jako je važno da imamo vezu u kojoj se možemo osjećati opušteno i u kojoj možemo biti ono što jesmo. 



Osoba koja ima zdravu psihu koja nema nekih psihičkih smetnji i problema će uvijek težiti da ima otvorenu vezu sa svojim partnerom punu povjerenja. Kada u vezi možete biti ono što jeste bez straha i pretvaranja, tek tada možete biti srećnii zadovoljni. 

I nije stvar u tome da je neko bolji i li lošiji. Svi smo mi različiti i svako od nas je drugačiji. Svi mi pravimo greške i učimo na svojim greškama. Mijenjamo se, prilagođavamo se i upoznajemo sebe. Neke veze nam služe upravo tome da upoznamo sebe i da shvatimo šta je to šta nam treba u životu. 

I koliko god bili dobri ili loši iskustvo i znanje koje nosimo iz prethodnih veza i brakova nam pomaže da shvatimo ko želimo da budemo i šta želimo od života.

Pokreće Blogger.