Često su jaki spolja, a slabi iznutra: Mnogi muškarci posjeduju slabost za koju većina žena ne zna

Po mišljenju većine žena, muškarac treba da bude jak, samouvjeren, hrabar, ozbiljan i odlučan. Nikako ne smije da bude plašljiv ili kukavica. 


Međutim, muškarci se u suštini ne razlikuju mnogo od žena. I oni takođe imaju brojne slabosti koje vješto skrivaju. I muškarci plaču i pate, žele brigu i nježnost samo što to ne pokazuju u javnosti. Jedan moj radni kolega je bio dvije godine u braku, ali je bilo više nego očigledo da njihov brak neće trajati. 

Njihov odnos je bio zasnovan isključivo na strastvenim emocijama i nisu imali nikakve zajedničke ciljeve. Kada smo jedne prilike razgovarali o prethodnim iskustvima u vezama on mi je rekao jednu jako zanimljivu rečenicu. "Bolje poludjeti sa nekim u vezi, naučiti nešto, svađati se, nego ne doživjeti ništa i osjećati se prazno. Jer kada si u vezi sa ženom ti živiš, a kada si sam tada samo postojiš." Dugo sam razmišljala o tome šta mi je rekao i zaključila sam da najveća muška slabost nije žena, već njeno odsustvo. 

Muškarci se plaše da budu sami, oni se osjećaju loše kada su sami čak više nego žene. Mnogi muškarci se plaše usamljenosti, ravnodušnosti i praznine, dok žene, iako su osjetljivije, lakše pronalaze unutrašnju radost u malim stvarima. Muškarci poslije razvoda mnogo lakše upadaju u depresiju od žena, dok mnoge žene poslije razvoda procvjetaju. Muškarci su često poput djece. Njima je potrebna ženska briga i pažnja, dok mnoge žene priznaju da im je lakše živjeti bez muškarca. 

Zato smatram da je najveća muška slabost da ostane sam. Muškarcu je potreban neko ko će se brinuti o njemu, ko će mu kuvati, ko će ga dočekati kada dođe sa posla. Njemu je potrebna žena koja će ga voljeti i koja će voditi računa o njemu. 

Treba mu žena koja će mu biti podrška i oslonac jer mu je teško da se sam nosi sa svim. Muškarci su često jaki spolja, a slabi iznutra. Mnogi muškarci se plaše da ako pokažu svoju slabu stranu da će izgubiti svoju muškost, iako nema ništa loše u tome da pokažu osjećanja.

Pokreće Blogger.