Zašto se muškarci vraćaju ženama nakon razvoda - Citat poznatog pisca koji puno objašnjava

Kada smo sami želimo pronaći svoju srodnu dušu, a kada je pronađemo polako počinjemo da želimo nešto drugačije. 


Nedavno sam naletila na jednu diskusiju na internetu gdje se jedna žena nakon razvoda pomirila sa bivšim suprugom i počela ponovo živjeti sa njim. Sudeći po komentarima pretpostavljam da su žene koje su učestvovale u diskusiji imale oko 50 godina, jer se vidjelo da su njihovi argumenti zasnovani na iskustvu. 

Neke dame su tvrdile da je dobra atmosfera u kući zasluga isključivo žene te da samo strpljenje i popustljivost prema muškim hirovima mogu da spasu brak. Neke od žena su tvrdile da žena koja ima svoj ponos nikada neće tolerisati nevjeru svog muža niti će održavati brak sa njim. 



Žena ne bi trebala da oprašta, već treba strpljivo da čeka da je muž na koljenima moli za oproštaj. Po mišljenju pojedinih žena muževi se ne vraćaju kući zato što me mogu bez žene, već zato što u drugoj ženi nisu našli obožavanje i divljenje koje im je potrebno. 

Mnogi od tih muževa koji ostave svoje supruge nađu mlađe ljubavnice kojima brzo dosede i koje ih samo iskorištavaju, a onda im ne preostaje ništa drugo nego da se vrate svojoj supruzi. Jedna moja prijateljica se ludo zaljubila ujednog muškarca koji je bio prilično ravnodušan prema njoj. 



Ona je bila iz jako imućne porodice, kada bi je oženio dobio je sve. I tako se i desilo. Nakon nekog vremena su se vjenčali, ali njihov brak nije trajao dugo. Na početku braka su se dogovorili da ne bi trebali odmah imati djece. 

Jedno vrijeme se trudio da bude dobar prema njoj, ali nakon nekog vremena više nije mogao izdržati i ostavio ju je. Njen novac mu je nekako prisjeo iako mu niko od njene porodice, a ni ona sama, nikada nije ništa prigovorio. Zena je pala u oaj i molila da da dođe. 

Čak mu je rekla da će mu njen otac kupiti auto koji želi ako se vrati, I on se vratio. I to nije bio prvi put da je otišao i da se vratio dok joj jedan dan nije pao veo sa očiju i dok nije shvatila da joj ne treba ovaj ravnodušan i nezahvalan muškarac u životu. 

Poznati ruski pisac Sergej Šnurov ima jedan jako zanimljiv citat koji objašnjava mnogo o muškarcima koji se vraćaju svojim ženama nakon razvoda, a glasi ovako: "Svako ko vam se vraća sigurno je već bio sa nekim. Otuda sva ova pokajanja „da, nema boljeg od tebe“. I niko nije razmišljao o jednoj stvari: osoba ti se vratila, ne zato što te voli, ili je shvatila neku grešku. 

Jednostavno nije mogao naći zamjenu za tebe. Ali da jeste, ne biste ga više videli. Kako kažu, nisam imao ni malo sreće, pa sam odlučio da se vratim na provjerenu "hranilicu". I nijedan od ovih povratnika nije bio sam sve vrijeme razdvajanja. Ne može biti povratka. Ovo je samoobmana. Ne prihvataj. Ko je otišao, neka ode zauvijek."

Pokreće Blogger.