Tako jednostavno, a tako elegantno: Savjeti stilista kako nositi bijelu majicu i izgledati atraktivno

Svaka žena sigurno ima jednu bijelu majicu u svom ormaru koju uglavnom nosi po kući, ali u običnoj bijeloj majici možete izgledati vrlo elegantno i atraktivno. 


Uprkos svojoj jednostavnosti, bijela majica je odjevni predmet koji se veoma lako kombinuje, a možete je nositi uz kožne jakne, blejzere, košulje, suknje, pantalone i slično. Modni stilisti otkrivaju nekoliko tajni kako nositi običnu bijelu majicu i izgledati elegantno i očaravajuće. 

1. Odaberite blagu oversize; Birajte majice koje su za broj ili dva veće. Ako nosite usku majicu, izgledaćete kao da ste pošli u teretanu, dok će široka majica dati dozu elegancije. Možete je nositi uz suknju tako što ćete je uvući u istu.



Čak i punije dame mogu ovako nositi bijelu majicu i izgledati lijepo i atraktivno. 2. Ramena; Linija ramena na majici treba da bude malo niža u odnosu na naša ramena. Ako nosite majicu sa linijom ramena na samom ramenu, može izgledati kao da je vaša majica mala. 

3. Kragna; Odaberite majice sa uskom kragnom ako želite da izgledate uredno i elegantno. Majice sa okruglom kragnom uvijek su pun pogodak kada su obične bijele majice u pitanju. Ne nosite majice koje imaju deformisane i rastegnute kragne. 



To će vam samo pokvariti cijeli izgled. 4. Zasukani rukavi; Jeste li probali zasukati rukave na majici ako su dovoljno dugi? Probajte, rezultat bi vas mogao iznenaditi. 5. Bijela majica nije samo sportska; Kada nosite običnu bijelu majicu bez ikakvih detalja, obavezno nosite neki nakit, na primjer, dugi lančić ili narukvicu.

Upotpunite svoj stil svojom omiljenom torbom i salonkama i nećete pogriješiti. Ako želite da izgledate elegantno i zavodljivo, nisu vam potrebne uske i elegantne stvari. Sve što vam treba je bijela majica sa V izrezom koji će naglasiti vaš vrat, pantalone koje vam savršeno stoje i vaše omiljene cipele. To je sve.

Pokreće Blogger.