Lakše im je naći ljubavnicu nego sačuvati brak:Psiholog objasnio zašto muževi napuštaju porodicu

Muškarac bi trebao da bude jak, da bude odgovoran i da se brine o svojoj porodici, da pruži svojoj porodici zaštitu i pokuša riješiti sve probleme koje imaju. 


Mnogi muškarci će reći "Šta ja dobijam zauzvrat?" Ovo je veoma važno jer muškarci koji ne razumiju šta dobijaju od svoje žene napuštaju svoju porodicu. Muškarac koji je dugo u vezi, koji se opustio do te mjere da je zaboravio kako komunicirati sa svojom ženom ne može razumjeti šta dobija od svoje žene. 

Žena je ta koja muškarca uzbuđuje i inspiriše. Sjetite se svojih prvih sastanaka, i sjetite se zašto vam se svidjela vaša žena. Da li ste se tada pitali da li vam ova žena treba.? Naravno da niste jer vam se sve činilo tako logičnim. Sviđao vam se njen izgled, njena ličnost, njen karakter. 



Iz nekog razloga ti si je želio jer te privukla. Muškarcu u braku često zaboravljaju na sve to. Kada god se javi neki i najmanji problem ili svađa pitaju se "Šta je meni sve ovo trebalo?" Nakon mnogo godina provedenih u braku komunikacija sa ženom i divljenje prema njoj počinje da slabi, a ostaju svakodnevni razgovori o djeci i navika. 

Mnogi muškarci jednostavno ne žele da se trude da poprave nešto u svom braku te im je lakše naći ljubavnicu koja će ih inspirisati i unijeti neku novinu u njihov život. Jedini problem je što će i u ovoj vezi za neko vrijeme strast nestati i ponoviće se ista stvar kao sa njegovom suprugom. 



Glavni problem nije taj što se u njegovom životu ne dešava ništa novo već što mnogi muškarci nisu u stanju da zadrže strast i pronađu sreću sa jednom ženom. Morate biti u stanju da pronađete određenu dubinu u odnosima i ne mislim samo na pažnju i brigu već na intimne odnose. 

Najčešći razlog zbog kojeg muškarci ostavaljaju svoje supruge i napuštaju porodice je nedostatak dubine i raznolikosti u intimnom životu. Muškarcu je potrebno da ima osjećaj zadovoljstva i pobjede, ali i sam mora da s potrudi da to dobije, a ne samo da očekuje od žene da zadovoljava sve njegove potrebe. 

Mnogi će sigurno reći "Neka se žena malo potrudi, što ja da se trudim za nju", a da li ste se kada ste bili mladi vi trudili da osvojite djevojke ili ste čekali da djevojke osvajaju vas? Ne, već ste se vi trudili da osvojite djevojku koja vam se sviđa. Razmislite o tome koliko se vaša supruga trudi da vas i vašu porodicu učini srećnima i tada pokušajte i vi više da se trudite da napravite isto.

Pokreće Blogger.