"Imao sam buran raskid sa ljubavnicom, ne znam šta da radim" - Psiholog mudro odgovara

"Nedavno sam imao žestoku svađu sa svojom ljubavnicom sa kojom sam u vezi skoro 2 godine. 


Do sada je sve dobro funkcionisalo i nije joj smetala ova vrsta veze, ali je u zadnje vrijeme počela da mijenja svoje mišljenje. Pritiska me da se razvedem i da sa njom započnem zvaničnu vezu, ali ja to ne želim. 

Meni je naša veza dobra ovakva kakva je i ne želim da se razvedem od svoje žene koja mi je mnogo pomogla u životu i rodila mi dvoje divne djece. Moja ljubavnica mi prijeti da će sve reći mojoj ženi, ako joj ne priznam da imam aferu. Nalazim se baš u teškoj situaciji i ne znam šta da radim." 



Ljubavnici su dvoje ljudi koji se povremeno sastaju kako bi zadovoljili svoje želje i potrebe, a osoba koja duže vrijeme izlazi sa još jednom ženom pored svokje zakonite supruge, živi dvostruki život i gradi paralelnu porodicu. 

Nažalost ovo pitanje muči mnoge muškarce koji redovno varaju svoje supruge, a znaju da postoji rizik da razviju neka osjećanja prema svojoj ljubavnici. Muškarcima jako teško pada kada raskinu sa svojom ljubavnicom jer tada gube osobu koja je kompatabilna sa njim po pitanju intimnosti. 



Kada ljubavnica počne da prijeti da će sve reći i razotkriti njihovu vezu, mnogi muškarci su spremni na sve samo da do toga ne dođe. Spremni su kupovati ljubavnici skupe poklone i finansirati njen život samo da na nastavi čuvati njihovu tajnu. 

Prema mišljenju psihologa Andreja Zberovskog ako je muškarac donio odluku da raskine aferu koju ima s aljubavnicom, on je može uspješno preboljeti samo ako on to želi. Takvu vezu treba prekinuti momentalno, a ne ići postepeno kako neki savjetuju. 

Ako idete postepeno, samo ćete probuditi strast i nikada neće doći do prekida veze. Mnogi muškarci iako žele prekinuti aferu, to ne čine jer ne mogu pomisliti da bi drugi muškarac mogao leći u krevet sa ženom koja je do skoro bila njihova ljubavnica. 

Tada se često javlja bijes i izlivi ljubomore. Često su u takvim situacijama muškarci spremni obećati sve pa čak i da će ostaviti ženu zbog ljubavnice. Kako onda muškarac da se odliči da napusti i zaboravi ljubavnicu jednom za sva vremene nakon nekoliko godina veze? 

Da bi to bilo moguće muškarac mora pravilno da se ponaša u prva tri mjeseca koji su psihički za muškarca najteža. U tom periodu muškarci doživljavaju najveći stres i stoga je važno ostati pribran i smiren. Ako vam je život drag nemojte varati svoju ženu i nemojte sebi tražiti ljubavnicu. 

Tako ćete samo povrijediti ženu koja vas voli i koja je pristala da dijeli život sa vama. Budete li se upuštali u vanbračnu aferu samo ćete izgubiti mnogo živaca i novca koje ste mogli potrošiti na neke mnogo važnije stvari, na svoju porodicu.

Pokreće Blogger.