Stil i dobar ukus se ne mogu kupiti - Žena koja uvijek izgleda privlačno ima 5 jednostavnih navika

Pojedine žene izgledaju savršeno i privlačno čak i ako ne nose skupe i markirane stvari. 


Ono što ove žene imaju je dobar ukus i osjećaj za stil koji im pomaže da uvijek izgledaju dobro. Dobar ukus i osjećaj za stil se ne mogu kupiti, ali možete usvojiti neke male navike koje ove žene imaju, a koje im pomažu da uvijek izgledaju savršeno. 

1. One uvijek tačno znaju šta imaju u ormaru; Jako je važno da uvijek znate šta imate u ormaru i kako možete kombinovati odjeću koju imate. Žene sa stilom uvijek kupuju stvari koje mogu kombinovati sa više stvari koje imaju kako im stvari ne bi stajale bespotrebno u ormaru i čekale priliku za koju će biti iskorištene koja možda nikada neće doći. 



Stvari u vašem ormaru uvijek trebaju biti lijepo složene na police ili obješene na vješalice kako bi vam bile što preglednije. Takođe je jako važno izbjegavati nepotrebne kupovine. Nemojte kupovati suknju samo zato što je super snižena, ako u svom ormaru imate već nekoliko sličnih suknji koje ne nosite. 

2. Naučite kombinovati; Nije dovoljno samo imati pun ormar skupih stvari kako biste ih mogli kombinovati. Ponekad je dovoljno nekoliko odjevnih predmeta koje možete kombinovati sa svakim drugim odjevnim predmetom koji imate. 



Uvijek je bolje imati nekoliko stvari koje možete kombinovati nego pun ormar stvari koje vam samo stoje. 3. Vodite računa o svojoj odjeći; Jedan mali detalj može pokvariti cijeli vaš izgled. Zato je jako važno da uvijek vodite računa o tome kako vaša odjeća izgleda i u kakvom je stanju. 

Ako je neki vaš odjevni predmet malo pocijepan ili se razašio po šavovima odnesite ga kod šnajdera da ga popravi. Odjeću koja ima fleke odnesite na hemijsko čišćenje ako se plašite da biste je mogli uništiti ako je sami pokušate očistiti. Isto važi i za cipele. Ako nisu više za nošenje bacite ih, a ako se mogu popraviti svakako ih odnesite kod obućara da ih popravi

4. Obratite pažnju na detalje; Svakako posebnu pažnju morate obratiti na detalje kako na odjeći tako na torbama i nakitu. Ako je vaš nakit požutio pokušajte ga oprati, a ako je to nemoguće nemojte ga nositi. Kada su torbe u pitanju nemojte nositi pocijepane i izlizane torbe jer to samo šteti vašem izgledu.

Pokušajte priuštiti sebi jednu kvalitetnu torbu koju ćete moći dugo nositi i kombinovati sa svojom odjećom. 5. Imajte torbicu za hitne slučajeve; Ovo je možda jedna od najvažnijih stvari, pored kozmetičke torbice, koju žena treba da ima u svojoj torbi. 

Spremite u jedan mali neseser iglu i konac, zihericu, providni lak za nokte ako vam puknu štrample, male makaze i još neke sitnice za koje mislite da bi vam mogle biti od koristi u hitnim slučajevima. Tako ni u jednoj situaciji nećete biti nespremni.

Pokreće Blogger.