Samo slabi muškarci se plaše jakih žena: Zašto muškarci izbjegavaju alfa žene - 5 razloga

Mnogi muškarci govore kako vole jake žene i kako im se dive, a u stvarnosti ih često izbjegavaju i trude se ne upuštati se u ozbiljnu vezu sa njima. 


Postoje i oni muškarci koji ne vole jake žene, koji ih omalovažavaju i pokušavaju na sve načine da ih omalovažavaju i vrijeđaju. Istina je da se ovi muškarci plaše jakih žena, ali to ne žele priznati ni sebi ni drugima. Pogledajmo koji su to najčešći razlozi zbog kojih muškarci izbjegavaju jake žene. 

1. Žele biti dominantni u vezi, a sa jakom ženom to nije moguće. Muškarci imaju potrebu da budu jači kako bi mogli pokazati svoju muževnost. Kada se suoče sa ženom koja je sposobna sama ići kroz život i boriti se za sebe pored nje se neće osjećati jaki i snažni. 



2. Muškarci često žele imati kontrolu. Sa slabim ženama muškarci lako upravljaju, ali sa jakim ženama je to gotovo nemoguće. Jaka žena ne dozvoljava nikome da je kontroliše i upravlja sa njenim životom. U vezi ona želi da bude jednaka sa svojim partnerom i zahtjeva poštovanje. 

3. Često muškarci jake žene vide kao konkurenciju, a ne kao partnera. To je zbog stalne muške potrebe da pobjeđuju i budu prvi. Umjesto da na unutrašnju snagu žene gledaju kao na prednost i veliki plus, oni je vide kao prijetnju. 



Zbog toga imaju potrebu da se stalno takmiče sa njom i pokazuju ko je glavni. 4. Pored jake žene moraju raditi na sebi, a to im se često ne sviđa; Jake žene motivišu svoje partnere da postanu bolji, a lijeni muškarci odbijaju poslušati jaku ženu jer smatraju da je za jednog muškarca uvredljivo da sluša ženu. 

5. Jake žene tjeraju muškarce da razmišljaju o svojim nesigurnostima, što se pojedinim muškarcima često ne sviđa i ne mogu se nositi sa tim. Nekim muškarcima je ponižavajuće da vide da je žena bolja od njih i umjesto da se potrude da postanu bolji, oni počinju da mrze osobu koja je jača od njih. 

Takvim muškarcima je lakše da omalovažavaju ženu nego da se potrude dostići njen nivo. Mnogi muškarci ne mogu podnijeti pomisao da žene mogu biti lideri u vezi.

Pokreće Blogger.