Retrogradni Merkur do 03.02. - Lavovi poradite na komunikaciji, Strijalčevi oprezno sa riječima

Planeta Merkur započinje svoje prvo retrogradno kretanje u ovoj godini u znaku Vodolije 14. januara i ostaće u toj fazi sve do 03. februara. 


Ovaj period bi mogao biti veoma izazovan posebno kada je u pitanju komunikacija. U ovom periodu ćemo tražiti načine da preispitamo sebe i način na koji komuniciramo sa drugim ljudima. Za vrijeme ovog retrogradnog kretanja planete Merkur bilo bi dobro da malo usporite i posvetite se održavanju dobre komunikacije kako biste izbjegli nepotrebne drame i svađe. 

Ovan: Jako je važno da u ovom periodu budete fleksibilniji jer biste mogli biti izazvani od strane nekih ljudi. Mogle bi se pojaviti razlike u mišljenjima sa nekim ljudima, ali to ne treba da bude razlog za svađu. Bik: Trenutno imate mnogo ideja koje želite podijeliti sa drugima, ali prije nego što to učiniti razmislite o detaljima prije nego što to učinite. 



Takođe, obratite pažnju na detalje prije nego što napravite bilo kakvu promjenu u svom profesionalnom životu. Blizanci: Osobe rođene u znaku Blizanaca će u ovom periodu željeti preispitati sebe i neke svoje stavove. 

Suzdržavajte se od dijeljenja nekih stvari sa drugima ako nemate dovoljno pouzdanih informacija. Rak: Vi ste osoba koja je uvijek spremna pomoći i dati savjet onima kojima je potreban, ali zapitajte se da niste možda previše dostupni drugima. 



Nemojte zanemariti svoj život i svoje probleme zbog želje da pomognete drugima. Lav: U ovom periodu je jako važno da poradite na svojoj komunikaciji posebno sa svojim ljubavnim partnerom. Nemojte dozvoliti da neke male nesuglasice stvore jaz između vas. 

Djevica: U ovom periodu će biti jako važno da nadoknadite sve obaveze koje su možda pale u drugi plan zbog praznika. Vrijeme je da se probudite i završite one stvari koje ste odgađali. Vaga: Neki pripadnici ovog znaka bi mogli imati problem da izraze ono što osjećaju prema svom partneru. 

Možete imati osjećaj da vi i vaš partner niste na istoj strani, ali nemojte da vas to brine. To je samo zbog retrogradnog Merkura. Čim ovaj period završi stvari će se vratiti na staro. Škorpija: Osobe rođene u znaku Škorpije bi se mogli suočiti sa nekim pritužbama na poslu, ali nemojte da vas to spriječi da izrazite svoje mišljenje. 

Kada ovaj periodu završi biće vam mnogo lakše da se nosite sa pritužbama i kritikama. Strijelac: Dobro razmislite prije nego podijelite svoje misli sa drugima. Pazite kome i šta govorite kako vam se neke vaše riječi ne bi obile o glavu. Jarac: Osobe rođene u znaku Jarca bi trebale posebnu pažnju posvetiti svojim finansijama. 

Provjerite koliko su vaše finansije stabilne. Možda je vrijeme da napravite neke promjene i prilagodite se novoj situaciji u kojoj se nađete. Vodolija: Vodolije bi se u ovom periodu mogle osjećati zanemareno i neshvaćeno. 

Nemojte da se brinete previše, ali razmislite o riječima koje upućujete drugima i kako one utiču na njih. Kada se period retrogradnog Merkura završi vaša komunikacija će postati mnogo bolja. Ribe: Vrijeme je da zaronite u sebe i preispitate svoje misli jer one podsvjesno odražavaju vašu stvarnost. 

Vi ste osoba koja ima jako dobro razvijenu intuiciju zato nemojte da je zanemarujete i fokusirajte se na ono što vam je zaista važno kako biste se mogli razvijati i napredovati.

Pokreće Blogger.