Žena ne bi smjela izgubiti sebe zbog muškarca - Zašto je sve više žena koje su nesrećne u braku

Sve je veći broj žena koje su nesrećne u braku, a po mišljenju psihologa Aleksandra Romanova razlog tome je pogrešan model ponašanja. 


U prošlosti je bilo normalno da žena sluša muža i da mu se pokorava zbog čega su se žene pokoravale i prilagođavale svojim muževima. Nije rijedak slučaj da se to i danas dešava, ali naravno mnogo rjeđe. Muškarci danas ne daju ženama garanciju kao u prošlosti da će se brinuti o njima, a takođe žene danas zarađuju jednako kao i muškarci, finansijski su nezavisne pa muškarci nemaju moć nad njima.

Mnogima će možda zvučati apsurdno, ali kada je žena ravnopravna sa svojim mužem ona mu postaje jednaka i tada se svi poslovi dijele na pola. Većina ljudi zaboravi na to, a muškarcima je i dalje prioritet da budu svjesni sebe, da budu jači pol, da vladaju i komanduju. Mnogi muškarci misle da su oni stvoreni da budu glava porodice i nije ih briga za druge. Mnoge žene pristaju na ovaj model ponašanja. Ne shvataju da se svijet promijenio i da su danas muškarci i žene u mnogim stvarima jednaki. Ovim ženama se cijeli svijet vrti oko muškarca. 

One većinu obaveza preuzimaju na sebe i izbjegavaju svađe i rasprave kako bi sačuvale mir u kući. Mnoge žene podsvjesno žele biti slabe, žele da ih muškarac zaštiti. Previše ugađaju muškarcima i na kraju se razočaraju. Žrtvuju sebe i svoju sreću, a ne dobiju ništa zauzvrat. Na kraju njeno samopoštovanje opada i ona prestaje da cijeni i poštuje sebe. Mnogi ne razumiju da cijeli brak počiva na ženskom strpljenju. Žena može biti u braku više godina iako nije srećna, ali ako njeno strpljenje popusti, ona će otići. 

Ono što žena nikako ne bi smjela napraviti u braku je izgubiti sebe jer kada izgubi sebe ona je izgubila najvrjedniju osobu u svom životu. Morate imati na umu da niko neće cijeniti vašu žrtvu i vaš trud. To je vaš izbor. Ako volite živjeti u braku u kome niste srećni to je vaš izbor, ali da budemo iskreni, vjerujem da ne postoji normalna osoba koja želi živjeti u braku u kojem nije srećna. 

Kada birate sebi partnera tražite onoga koji će učiniti da se osjećate dobro. Nemojte se žrtvovati zbog drugih jer je to direktan put do nesreće.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko imate PRETHODNO DOBIJENU DOZVOLU OD VLASNIKA SADRŽAJA

Pokreće Blogger.