Žena ne bi smjela izgubiti sebe zbog muškarca - Zašto je sve više žena koje su nesrećne u braku

Sve je veći broj žena koje su nesrećne u braku, a po mišljenju psihologa Aleksandra Romanova razlog tome je pogrešan model ponašanja. 


U prošlosti je bilo normalno da žena sluša muža i da mu se pokorava zbog čega su se žene pokoravale i prilagođavale svojim muževima. Nije rijedak slučaj da se to i danas dešava, ali naravno mnogo rjeđe. Muškarci danas ne daju ženama garanciju kao u prošlosti da će se brinuti o njima, a takođe žene danas zarađuju jednako kao i muškarci, finansijski su nezavisne pa muškarci nemaju moć nad njima.

Mnogima će možda zvučati apsurdno, ali kada je žena ravnopravna sa svojim mužem ona mu postaje jednaka i tada se svi poslovi dijele na pola. Većina ljudi zaboravi na to, a muškarcima je i dalje prioritet da budu svjesni sebe, da budu jači pol, da vladaju i komanduju. 



Mnogi muškarci misle da su oni stvoreni da budu glava porodice i nije ih briga za druge. Mnoge žene pristaju na ovaj model ponašanja. Ne shvataju da se svijet promijenio i da su danas muškarci i žene u mnogim stvarima jednaki. Ovim ženama se cijeli svijet vrti oko muškarca. 

One većinu obaveza preuzimaju na sebe i izbjegavaju svađe i rasprave kako bi sačuvale mir u kući. Mnoge žene podsvjesno žele biti slabe, žele da ih muškarac zaštiti. Previše ugađaju muškarcima i na kraju se razočaraju. Žrtvuju sebe i svoju sreću, a ne dobiju ništa zauzvrat. 



Na kraju njeno samopoštovanje opada i ona prestaje da cijeni i poštuje sebe. Mnogi ne razumiju da cijeli brak počiva na ženskom strpljenju. Žena može biti u braku više godina iako nije srećna, ali ako njeno strpljenje popusti, ona će otići. 

Ono što žena nikako ne bi smjela napraviti u braku je izgubiti sebe jer kada izgubi sebe ona je izgubila najvrjedniju osobu u svom životu. Morate imati na umu da niko neće cijeniti vašu žrtvu i vaš trud. To je vaš izbor. Ako volite živjeti u braku u kome niste srećni to je vaš izbor, ali da budemo iskreni, vjerujem da ne postoji normalna osoba koja želi živjeti u braku u kojem nije srećna. 

Kada birate sebi partnera tražite onoga koji će učiniti da se osjećate dobro. Nemojte se žrtvovati zbog drugih jer je to direktan put do nesreće.

Pokreće Blogger.