Velika strast i jaka hemija ne znače uvijek da ćete imati dobru vezu - 8 razloga zašto

Kada upoznate neku osobu, da bi vam se svidjela i da biste mogli započeti vezu sa njom mora postojati određena doza hemije. 


Međutim, ako se između vas na prvu javi jaka hemija i strast, to me mora uvijek značiti a će vaša veza biti dobra. Naravno da nevjerovatna hemija koja se javi između vas može procvjetati u lijepu vezu, ali postoje neki razlozi zbog kojih se to ne dešava. 

1. Intimni odnos nije najvažniji; Možda osoba koju ste upoznali jeste najkompatibilnija osoba koju ste sreli kada su u pitanju intimni odnosi, ali to nije najvažnija stvar u vezi. Dobra veza ne znači samo imati dobar seks, mnogo je važnije koliko ste kompatabilni kada su u pitanju druge svakodnevne stvari. 



2. Vaša veza postaje vaša svakodnevnica; Kada počnete provoditi sve više vremena zajedno i počnete dijeliti neke stvari strast i hemija lako mogu nestati htjeli vi to ili ne. Kada pokušate uklopiti svoju vezu u svoju svakodnevnicu strast lako može nestati ako se ne održava. 

3. Biti privlačna svom partneru svaki dan je iscrpljujuće; Ovo će posebno odnosi na žene koje vole mnogo da se šminkaju i da se sređuju. Svakome od nas se desi period kada nam nije do šminkanja i sređivanja i kada bismo željeli da nas naš partner prihvati onakve kakvi jesmo. 



Kada vas muškarac zavoli on će to prihvatiti, ali ako je vaša veza zasnovana samo na hemiji, ona može nestati kada prestanete da se sređujete za muškarca. 4. Strast ima i drugu stranu; Strast je uglavnom zasnovana na spontanosti i tajnovitosti. 

Kada strast počne da blijedi ono što nam je na početnu izgledalo misteriozno i spontano, postaje neodgovornost i emocionalna nedostupnost. Ove karakteristike nikako nisu recept za dobru vezu. 5. Ne vidite ljude koji bi vam bolje odgovarali; Strast može biti opojna i može nas zaslijepiti do te mjere da ne vidimo ljude koju bi nam možda bolje odgovarali od onih sa kojima osjećamo jaku strast.

6. Za uspješnu vezu je potrebno više od strasti; Strast se obično zasniva na hormonima, fizičkoj privlačnosti i požudi, a to nikako nije dovoljno da bi veza bila duga i uspješna. 7. Ljubav i strast nisu isto; Strast može ličiti na ljubav zbog čega je ljudi često miješaju sa ljubavlju, ali te dvije stvari nikako nisu isto. 

Strast je trenutni osjećaj koji može brzo proći, a ljubav može trajati jako dugo. 8. Strast se može veoma lako javiti; Sjetite se samo koliko puta ste osjetili strast i privlačnost prema potpunom strancu u noćnom izlasku i razmislite koliko veza je iz te strasti izašlo. 

Strast je lako dostupna, ali stvarna privlačnost i kompatabilnost će stvoriti vezu i održati je dugo. Zapamtite da je za ljubav potrebno vrijeme koje strast često nema jer može brzo da izblijedi i nestane.

Pokreće Blogger.