Ne pravdajte se nikome za svoju sreću - Svaka žena bi se trebala riješiti pojedinih iluzija prije 40te

Do 40te godine žena je već dovoljno zrela da zna šta želi od života i kakav život želi da živi. 


Nažalost, mnoge žene žive u iluzijama kojih se ponekad teško riješiti i koje ih sprječavaju da uživaju u životu. Ako ste jedna od tih žena vrijeme je da se riješite ovih iluzija i uživate u životu. 1. Drugi će me voljeti ako... 

Često smo se kao djeca trudili da zaslužimo ljubav svojih roditelja, baka i djedova. Takav obrazac ponašanja se često zadržava i u odrasloj dobi i žene se trude na sve načine da se uklope u okolinu i zasluže ljubav ljudi koji ih okružuju. 



Jako je važno da se što prije riješite iluzije da treba da zaslužite ljubav i shvatite da vi zaslužujete svu ljubav ovog svijeta. 2. Osoba koju volim mora... Žene često imaju prevelika očekivanja od muškaraca i smatraju da oni neke stvari moraju da rade za njih. 

Zapamtite, kao što vi ne morate raditi ni za koga ništa isto tako niko drugi nije dužan raditi ništa za vas. 3. Biću srećna ako... Iluzija je da osjećaj sreće ima veze sa unutrašnjim svetom, a stanje „ako“ sa spoljašnjim. 



Drugim riječima, nešto se mora promijeniti u vanjskom svijetu da bih se osjećao sretnim iznutra. Sad ću kupiti nešto - stan, auto, one cipele ili haljinu tamo i biću srećna. Ove stvari vas mogu usrećiti, ali vaša sreća neće trajati dugo. 4. Moram napraviti listu stvari koje želim uraditi u životu... 

Prije nego što napravite listu stvari koje želite uraditi u životu, bolje razmislite da napravite listu stvari koje ne želite napraviti u životu. Pokažite ljubav prema sebi i radite one stvari koje vas čine srećnima, ali ne dozvolite da vas drugi prisiljavaju da radite stvari koje ne želite. 

Ove godine su odličan period da razmislite o svom životu i napokon posvetite više vremena živeći život umjesto što trošite previše vremena na rad.

Pokreće Blogger.