Tražio je bolju, pa na kraju ostao sam - Kako sam saznala da moj muž ima ljubavnicu

Moj muž i ja smo u braku već deset godina i mogu reći da smo imali jako lijep brak. Imali smo dvoje djece, lijepo smo živjeli sve dok jednog dana nisam dobila poziv sa nepoznatog broja. 


Javila mi se nepoznata žena koja je željela razgovarati sa mnom. Rekla mi je kako je ona ljubavnica mog muža. Bila sam malo zbunjena i to nikako nisam očekivala. Bila sam sigurna u ljubav svog muža i nisam bila spremna na činjenicu da bi moj muž mogao imati ljubavnicu. 

Rekla sam samo da je pogriješila broj i spustila slušalicu. Dugo sam sjedila na kauču sa telefonom u rukama i posmatrala svoje sinove kako bezbrižno spavaju. Nisam mogla razumjeti zašto moj muž ima ljubavnicu jer je naš život i brak bio prilično dobar. 



Čak je i naš intimni život bio jako dobar. Moj muž je bio na službenom putu. Već tri dana je bio odsutan i nije mi se javljao. Jedina poruka koju sam dobila od njega je da će me nazvati kad nađe vremena i da mu jako nedostajemo. 

Peti dan više nisam mogla izdržati i nazvala sam ženu koja mi se javila par dana prije. Željela sam da razgovaram sa njom. Našle smo se u obližnjem kafiću u koji sam često odlazila na kafu. Prišla mi je žena niskog rasta, a kada je sjela primjetila sam zaobljen stomak. 



Bila je jako ljubazna, izvinila se što sam je čekala jer joj nije lako da se kreće u sedmom mjesecu trudnoće. Rekla mi je da me nazvala iz razloga što je jako zabrinuta za mog muža, odnosno svog ljubavnika. Nije joj se javio nekoliko dana, a rekao joj je da sam ja teško bolesna i da mora da se pobrine za našu djecu. 

Shvatile smo da je lagao i mene i nju te da nas sada vjerovatno obje vara sa nekom drugom ženom. Odlučila sam da nazovem njegovu kancelariju, ali su mi tamo rekli da je odsutan zbog porodičnih razloga. Moj muž nije bio kod kuće, nije bio na službenom putu, a sigurno nije bio ni kod svoje ljubavnice jer je ona sjedila sa mnom u kafiću. 

Gdje je onda bio? Nakon sedam dana došao je kući, ali su ga ispred vrata čekali koferi sa njegovim stvarima. Poslala sam dječake kod svoje majke kako ne bi prisustvovali svađi svojih roditelja. Pitala sam ga kako je bilo na poslovnom putu, a on je počeo da mi priča kako je dobio jedan jako zanimljiv projekat koji bi mogao da im donese mnogo novca. 

Tada sam ga prekinula i rekla mu kako su mi u njegovoj firmi rekli kako je na porodičnom odsustvu. Ćutao je nekoliko minuta. Rekla sam mu da zna za njegovu ljubavnicu, kod koje znam da nije bio, znam da nije bio ni kući ni na poslu, gdje je onda bio. Ćutao je. Rekla sam mu da sam podnijela zahtjev za razvod te da ne želim više da živim sa njim. 

Ubrzo smo se razveli. Njegova ljubavnica je rodila prelijepu kćerku koju sama odgaja. Moj bivši muž je kratko vrijeme živio sa nekom drugom ženom, ali je ubrzo njegova romansa završila. Koliko znam sada živi kod svoje majke, a naše dječake viđa jednom mjesečno.

Pokreće Blogger.