Muškarac može mnogo toga izgubiti u braku, ali ono što dobija je neprocjenjivo - Iz muškog ugla

Muškarci često ne žure sa brakom i veoma su izbirljivi kada biraju ženu sa kojom će provest svoj život. 


Mnogi muškarci se plaše da će, ako se ožene, mnogo toga izgubiti, a uopšte ne razmišljaju o tome šta dobijaju sa brakom. U nastavku pročitajte koje su to prednosti braka za muškarca, a šta to gubi kada se oženi. 

Stvari koje muškarac gubi brakom; 1. Sloboda; Mnogi muškarci se najviše plaše da će kada se ožene izgubiti svoju slobodu. Biti slobodan znači biti odgovoran, nezavisan i odlučan, a to je nešto što vam niko ne može oduzeti. 



Međutim, kada uđu u brak moraće neke svoje postupke da pravdaju svojoj supruzi. 2. Finansije; Kada uđete u brak više ne možete samostalno odlučivati gdje ćete potrošiti novac, već se sada morate konsultovati sa svojom ljepšom polovinom . 

3. Konunikacija sa drugim ženama; Ponekad muškarci moraju da se odreknu komunikacije sa suprotnim polom kada se ožene. Često to rade jer smatraju da je tako ispravno, a često zato što to od njih zahtjeva njihova supruga. 



4. Pravo glasa; Nije rijedak slučaj da muškarci u braku izgube pravo glasa i pravo na svoje mišljenje. U takvim brakovima žene su uglavnom dominantnije i vode glavnu riječ. 5. Stabilnost; Mnogi muškarci su mišljenja da su prije braka imali mnogo stabilniji živo, a kako su se oženili sve se drastično promijenili. 

Stvari koje dobijaju brakom; 1. Udobnost doma; Kada se ožene muškarci ne samo da dobijaju suprugu već dobijaju ženu koja se brine o njima i koja se trudi da im stvori udobnost i harmoniju u životu. 2. Zdravlje; Neka istraživanja su pokazala da su oženjeni muškarci zdraviji od muškaraca koji su slob odani, a razlog je taj što se njihove žene brinu o njima i njihovom zdravlju. 

3. Porodicu; Zdravo i stabilno dijete može rasti samo u zdravoj i stabilnoj porodici, a samo muškarac i žena koji su spremni graditi zdravu vezu mogu razmišljati o stvaranju porodice. 4. Podrška: Muškarac kada se oženi dobija nekoga ko će ih uvijek saslušati i podržati kada god mu je to potrebno. 

5. Akumulacija prihoda; Dvije plate su bolje od jedne. U današnje vrijeme kada je finansijska situacija svake osobe prilično nestabilan, lakše je živjeti sa dvije plate nego sa jednom. Muškarcu nije potrebna žena samo kao vjerni saputnik, već i kako bi lakše savladali svaku teškoću u kojoj se nađu.

Pokreće Blogger.