Ne gube vrijeme na tračeve i besmislene razgovore: Važne stvari koje bi trebali znati o introvertima

Nije svima lako razumjeti introverte i način na koji oni gledaju na svijet. 


Mnogi ljudi misle da se introverti ponekad ponašaju nelogično i da su pomalo čudni te ih često smatraju za hladne i bezosjećajne osobe. Međutim, iako su ponekad malo komplikovani, introverti su mnogo više od hladne i bezosjećajne osobe. 

Pogledajte koje su to važne stvari koje bi trebali znati o introvertima. 1. Introverti posmatraju život; Pravi život introvertnih osoba se odvija negdje u njima, a vanjske okolnosti i događaji samo mijenjaju scenario. 



Introverti jednostavno uživaju da gledaju ovu predstavu zvanu život. 2. Njihova intuicija je fantastična; Dok mnogi misle da su introvertima njihova osjećanja jako važna, njima je njihov um takođe bitan. Njihova unutrašnji glas je mnogo razvijeniji nego kod drugih i lako osjete ono što je skriveno od očiju svijeta. 

3. Ne vole besmislene razgovore; Introverti ne vole gubiti vrijeme na tračeve i besmislene razgovore. Oni radije razgovaraju o stvarima koje su zaista važne. 4. Jako su dobri u analiziraju stvari; Oni uvijek žele doseći suštinu stvari. 



Postavljaju mnogo pitanja i uvijek traže sve odgovore. Često se u svom razmišljanju toliko udube u svoje misli da imate osjećaj kao da nisu prisutni. 5. Ranjivi su; Skoro svaka komunikacija zahtjeva određen napor pa im je potrebno malo vremena koje će provesti u samoći kako bi napunili svoje baterije i obnovili energiju. 

6. Ne znaju uvijek izraziti osjećanja; Introverti nisu uvijek u stanju objasniti kako se osjećaju, a to se često dešava iz straha da neće biti shvaćeni. 7. Ponekad kažu nešto što nije na mjestu; Ponekad mogu toliko biti zaokupljeni svojim mislima da počnu naglas razmišljati. To drugima može izgledati zbunjujuće. 

8. Nije lako zadobiti njihovu naklonost; Introvertne osobe teško sklapaju prijateljstva i ne puštaju lako ljude u svoj život. Međutim, introverti jako cijene i poštuju svoje prijatelje. 9. Direktni su; Introverti ne igraju psihološke igrice, ne manipulišu i ne obmanjuju. 

Uvijek su iskreni i uvijek kažu ono što misle. 10. Ne otvaraju se lako; Introverti ne vole da budu u centru pažnje pa se radije povlače u sjenku. Ponekad je potrebno mnogo vremena da se nekome otvore ili da se uklope u novu sredinu.

Pokreće Blogger.