Moja žena radi 14 stvari zbog kojih se iznova zaljubljujem u nju - Ona je sve što sam ikada želio

Prije nego što smo se vjenčali, moja supruga i ja smo bili osam godina u vezi. 


Imali smo sasvim dovoljno vremena da razmislimo o tome šta nam odgovara i šta želimo u vezi prije nego što smo svoju vezu krunisali brakom. Moja supruga ima običaj da kaže da je ljubav proces koji je potpomognut određenim osobinama. 

Ne postoji čaroban način da održite i razvijete svoju vezu, već morate konstantno raditi na njoj. Tako moja supruga radi određene stvari zbog kojih me svaki dan podsjeća zašto sam je oženio i zbog kojih se uvijek iznova zaljubim u nju. 



1. Daje mi prostora; Moja supruga razumije da nam je svima potrebno malo vremena za sebe, kako zbog posla koji radimo tako i zbog toga što nam je svima potreban odmor. Najbolji način da me podrži je da me ponekad pusti na miru, a ja se trudim da joj uzvratim istom mjerom i ne ometam je dok ona radi ono što voli. 

2. Pusti me da pobjegnem na par dana; Ponekad je potrebno da se razdvojite na nekoliko dana kako biste više nedostajali jedno drugome. Ponekad ne postoji ništa bolje od vikenda sa prijateljima u kojima žudite za svojom ljepšom polovinom. 



3. Pravična je; Moja supruga nije sklona opušteno razgovarati o stvarima o kojima nije dobro informisana, ali to ne znači da će me podržati u donošenju nekih odluka za koje smatra da nisu dobre. Jako sam srećan što pored sebe imam nekoga ko će pažljivo razmotriti sve mogućnosti i iznijeti čvrste dokaze prije donošenja odluka. 

4. Nagovara me da radim stvari; Kada je moja supruga predložila da odemo u drugi grad na neko predavanje nisam vidio kako nam to može pomoći i kakve koristi imamo od toga. Međutim, osim što je to bio inspirativan događaj koji me je podstakao da razmislim o nekim stvarima, bio sam srećan što me je izvukla iz kuće i što smo proveli lijepo vrijem zajedno. 

5. Ne dozvoljava mi da se izvučem sa nekim greškama; Iako to ne cijenim baš u tom trenutku, zaista sam joj zahvalan što mi ukazuje na moje greške. To mi daje priliku da jasnije vidim neke stvari i ispravim greške. 6. Brani svoja uvjerenja; Moja žena je spremna da se ne složi uvijek sa mnom i da brani svoje stavove iznoseći brojne dokaze. 

To je nešto što mnogo volim kod nje i drago mi je da se ponekad ne slažemo u svemu. 7. Razumije da imamo različite ukuse; Niste obavezni da volite sve ono što vaš partner voli, ali ponekad to morate trpiti. Iako se mojoj supruzi ne sviđaju neke emocije koje ja pratim, ona ih ipak ponekad pogleda sa mnom. 

8. Prihvata moje sugestije; Moja supruga i dalje vodi računa o onome šta se meni sviđa i uzima u obzir moj ukus kada se oblači, šminka i sređuje. 9. Svlači se; Moja supruga uživa da hoda pulugola po kući, a ja u tome uživam. 10. Ljubazna je; Kada je vidim kako zastane na ulici da se poigra sa mačićima ili da razmijeni par lijepih riječi sa komšijama to me podsjeti koliko je ona suosjećajna osoba. 

11. Ohlado mi pivo; Svaki put se ponovo zaljubim u nju kada mi nakon napornog radnog dana donese hladno pivo koje je stavila u frižider samo za mene. 12. Brižna je; Kada je vidim kako se igra u dvorištu sa životinjama koje je spasila sa ulice ili kako u svom velikom šeširu brine o biljkama koje je uzgojila iz sjemena, sjetim se koliko je ona brižna i zbog toga je volim još više. 

13. Voli čokoladu; Nikada nisam bio siguran zašto, ali mi je ovo jako simpatično kod nje. 14. Šeta sa mnom; Nema ništa ljepše i romantičnije od dugih šetnji pored rijeke dok sunce zalazi. To me svaki put navede da se sjetim kako smo se upoznali i čini da se zaljubim u nju ponovo.

Pokreće Blogger.