Iz ugla jedne žene: Prestani se pitati da li mu se sviđaš - Zapitaj se da li se on sviđa tebi

Žene često razbijaju glavu analizirajući ponašanje muškarca kako bi shvatile da li mu se sviđaju. 


Trude se na sve moguće načine da se svide muškarcu, žele izgledati savršeno u njegovim očima i toliko se plaše da mu se neće svidjeti da su u stanju biti ono što nisu samo da ih primijeti. Kada ste zaljubljeni ne možete razmišljati racionalno i plašite se da ga ne izgubite pa na sve načine pokušavate da mu ugodite. 

Želite da budete najbolji za njega i tu pravite veliku grešku. Fokusirate se na to da li ste dovoljno dobri za muškarca i zaboravljate da se zapitate da li je on dovoljno dobar za vas. Toliko ste zauzeti stvaranjem lažne sebe koja bi bila zanimljiva nekom muškarcu. 



Mnogi muškarci žele upravo to, da žena postane ono što oni žele. Mnoge žene toliko žele da ih muškarac izabere i zaboravljaju da su one te koje takođe treba da izaberu. Morate prestati da se pitate da li se nekome sviđate i fokusirati se na to da li se taj neko sviđa vama. 

Ovo se ne odnosi samo na ljubavne veze, već i na sve druge veze koje imamo. Na primjer, vi možete biti savršen prijatelj, ali vam vaš prijatelj ne uzvraća istu energiju koju vi njemu šaljete. Možda se vi za njih trudite stotinu puta više nego oni za vas. To se dešava zato što zavisite od mišljenja drugih. 



U želji da udovoljite drugima postajete slijepi za vaše želje i potrebe. Ako malo bolje pogledate shvatićete da drugi nisu baš toliko savšeni koliko ste mislili. Možda ćete čak shvatiti da vam takve osobe ne trebaju u životu. 

Kada malo bolje razmislite da li vam se neka osoba sviđa tada bolje vidite na šta ste sve spremni i shvatate da li je ovo pravi muškarac za vas ili ćete samo gubiti svoje vrijeme pored njega. Nikada nemojte biti sa nekim samo zato što se osjećate usamljeni i želite biti u vezi. 

Razmislite da li vas ta osoba zaslužuje ili ne. Ne pokušavajte impresionirati muškarca tako što ćete biti neko što niste. Impresionirajte ga tako što ćete biti ono što jeste. Tada će vaš odnos postati bolji i to će biti sa osobom koja vas zaslužuje, a ne zato što se bojite biti sami.

Pokreće Blogger.