Iz muškog ugla: Odbijate dobre muškarce pa se na kraju udate za prvog ko vam ponudi brak

Mnoge žene su danas jako izbirljive kada su u pitanju muškarci. Sigurne su da imaju dovoljno vremena da nađu onog koji im najbolje odgovara, pa često odbijaju dobre muškarce jer misle da će naletjeti na boljeg. 


Mnoge traže ljubaznog, bogatog, velikodušnog, brižnog i dobrog muškarca, a često u mnogim muškarcima, iako ih posjeduju, ne prepoznaju ove vrline. Tako ih samouvjereno odbijaju i nastavljaju svoju potragu za drugim. 

Naravno da nema ništa loše u tome da žena traži za sebe muškarca kakvog želi. Svako ima pravo da izabere ono šta njemu najviše odgovara. Ali postoji jedna stvar koju zanemaruju, a to je šta one imaju da ponude takvom muškarcu. 



Imao sam jednu prijateljicu koja mi se jednom požalila kako je upoznala muškarca koji je bio dobar, nije imao loše navike, bio je pametan i fino je izgledao, ali je, po njenom mišljenju, slabo zarađivao. Želim vam samo reći da je moja prijateljica imala skoro 40 godina, imala je iza sebe dva neuspjela braka i bila je sasvim prosječnog izgleda. 

I sama je znala reći kako joj kuvanje i kućni poslovi nisu jača strana, ali je zato jasno naglašavala da želi muškarca koji će moći da je izdržava. Takvih žena je mnogo. Imaju preko 35 i još uvijek su u potrazi sa muškarcem koji bi im najbolje odgovarao. 



Do 35te odbijaju svakog muškarca koji im priđe, iako je među tim muškarcima sigurno bilo onih koji su bili dobri muškarci, pa se na kraju kako se bliže 40oj udaju za prvog koji im ponudi brak. Pokušavaju uhvatiti zadnji voz i udati se za bilo koga. 

Često na kraju odaberu muškarca koji je mnogo gori od većine muškaraca koje je do tada odbila. Ovakvi brakovi rijetko budu srećni i često se završe vrlo brzo. U njima nema ljubavi, a žena počinje da žali za svim onim prethodnim muškarcima koje je odbila. Drugi dio ovih žena koje se nisu udale ostaju same. 

Često ne žele priznati da je problem u njima i njihovim previsokom standardima već i dalje krive muškarce jer nisu dovoljno dobri. Mali broj ovih žena ima tu sreću da upozna pristojnog muškarca, pa ostaju same. 

Još jednom želim napomenuti da nema ništa loše u tome da žena ima svoje standarde, ali smatram da ti standardi ne smiju biti previsoki. Žena prije svega mora biti svjesna sebe i svojih kvaliteta prije nego postavi standarde muškarcu. Ako nema šta da ponudi, ne može očekivati da će naći pristojnog muškarca.

Pokreće Blogger.