Ne dozvoli nikome da te posjeduje: Posesivnog muškarca možete lako otkriti pomoću 5 znakova

Dvoje ljudi u vezi bi trebali biti ravnopravni, a ako vaš partner uvijek želi voditi glavnu riječ, teško da ćete to postići. 


U vezi sa posesivnim muškarcem možete imati osjećaj da ste uvijek pod nečijom kontrolom, a često možete biti i zabrinuti za vlastitu sigurnost jer njegovi načini kontrole ponekad mogu otići predaleko. U nastavku pročitajte nekoliko znakova koji bi vam mogli pomoći da otkrijete posesivnog muškarca kako bi ga mogli izbjeći na vrijeme. 

1. Ljuti se kada razgovarate sa drugim muškarcem; Bez obzira da li se radi o vašem radnom kolegi, prijatelju iz škole ili bilo kom drugom muškarcu, posesivan muškarac bi mogao izgubiti razum. On će se u tom trenutku na sve načine truditi da pokaže drugom muškarci da ste vi samo njegova i da pripadate njemu. 



Uvijek se trudite da svom muškarcu date jasno do znanja da ste samo sa njim, a ako vam ne vjeruje ili mu to nije dovoljo, onda on možda nije za vas. 2. Ne ostavlja vas na miru kada izađete sa prijateljima; Jednom sedmično se nađete sa svojim prijateljicama da popijete koje piće i opustite se, a on ipak nađe razlog da vam pošalje hiljadu poruka. 

Ako ne možete izaći van bez da vas vaš muškarac stalno zivka i ometa, to je jasan znak da je vaš partner posesivan. Sledeći put mu recite kako ćete ugasiti telefon kako biste se mogli fokusirati na svoje prijateljice, a ne čitati njegove poruke, pa ko mu se to ne svidi i ako burno reaguje, razmislite treba li vam takav čovjek u životu. 



3. Pokušava kontrolisati vaš način oblačenja; Da li vam vaš muškarac često govori da ne biste trebali nositi kratne suknje ili majice sa izraženim dekolteom i takvo svoje ponašanje pravda svojom zabrinutošću za vašu sigurnost? 

On u stvari samo želi kontrolisati šta nosite jer ne želi da privučete pažnju drugih muškaraca na sebe. 4. Želi da vam bude prioritet; Posesivan muškarac uvijek očekuje da ćete uvijek svaki svoj slobodan trenutak posvetiti njemu što nikako nije realno. 

Uvijek gradite život mimo veze i insistirajte na njemu. Vaš partner može biti dio toga, ali vam ga ne smije uskraćivati. 5. Komentariše svaku vašu objavu na društvenim mrežama; Ispod svake slike, svake objave prvi se nalazi komentar vašeg muškarca. 

Ako ne možete kontrolisati ono što on piše uvijek možete sakriti njegove komentare. A ako više to ne možete da trpite, uvijek možete izaći iz te veze. Iako je jako lijepo kada muškarac pokazuje da mu je stalo do vas, posesivnost nije nešto što je privlačno nikome. Ako muškarac ne može da se izbori sa svojom posesivnošću i nesigurnošću nikada nećete biti u stanju graditi zdravu vezu.

Pokreće Blogger.