Šminka može učiniti da izgledate mlađe, ali i starije - Greške koje zrele žene trebaju izbjegavati

Modni trendovi se svake godine mijenjaju velikom brzinom, ali neka osnovna pravila ostaju nepromijenjena. 


Svaka žena koja dođe u zrelu dob bi trebala posebnu pažnju posvetiti šminkanju i izbjegavati greške koje mnoge zrele dame rade. Uvijek imajte na umu da šminka može učiniti da izgledamo mlađe, ali takođe može učiniti i da izgledamo starije. 

1. Pažljivo sa korištenjem pudera; Čak i mlade djevojke trebaju biti jako pažljive sa korištenjem pudera. Sa godinama naša kože gubi vlažnost i elastičnost, a pudet može samo naglasiti bore, čak i one najmanje. 2. Izaberite nijansu karmina i budite mu vjerni; Pronađite boju ruža koja najbolje odgovara vašem tenu i budite mu vijerni. 



Nemojte dozvoliti sebi da podlegnete modnim trendovima i jarkim bojama koje nisu za zrele dame. 3. Odustanite od konturisanja; Tamno rumenilo ispod jagodica ima za cilj učiniti lice tanjim, ali takođe može izgledati prljavo i neuredno. 

Žrele žene bi trebale odustati od konturisanja lica i nježno nanositi rumenilo samo na mjesta na kojima se pojavljuje prirodno rumenilo kože. 4. Izbjegavajte stavljanje olovke za oči na donji kapak; Ako nanesete oluvku za oči na donji kapak tako ćete samo vizuelno smanjiti oči. 



Takođe, velike su šanse da se olovka razmaže ispod očiju što će vam učiniti starijima i umornim. Ako ne želite odustati od nanošenja olovke za oči na donji kapak onda je nanesite na rub kapka tik uz trepavice. 5. Pratite liniju usana; Sa godinama linija usana postaje tanja, a ponekad može biti potpuno nevidljiva što može uzrokovati razmazivanje ruža. 

Ako želite to izbjeći nanesite tanak sloj podloge na rub usana i uokvirite usne olovkom u istoj nijansi vešeg ruža. 6. Izbjegavajte nanošenje previše korektora; Korektori su jako korisni, ali ih moramo znati koristiti oprezno. Ukoliko stavite previše korektora na područje koje želite sakriti, korektor može ispucati i samo još više naglasiti ono što ste željelji sakriti.

7. Izbjegavajte sjaj za usne; Da sjaj za usne može izgledati jako lijepo na mladim djevojkama, ali zrele žene ga trebaju izbjegavati u širokom luku. 8. Obratite pažnju na obrve; Zrele žene trebaju poseban akcenat staviti na obrve. 

Sa godinama one postaju sve tanje i rjeđe, a neuredne obrve nam mogu dodati i po deset godina. Pravilno oblikujte svoje obrve. One će uokviriti vaše lice i učiniti vas mlađima. 9. Najvažnije je biti umjeren; Šminka treba da naglasi vašu ljepotu, a ne da njome nacrtate svoje lice. 

Najvažnije je biti umjeren u svemu i koristiti šminku samo kako bi se ispravile nepravilnosti i sakrili nedostaci. Fokusirajte se na dio lica koji smatrate najatraktivnijim i njega naglasite.

Pokreće Blogger.