Prestanite svakog muškarca upoređivati sa bivšim - Ako želite pronaći ljubav riješite se 7 navika

Ako vam se čini da su svi oko vas u srećnim vezama, a samo ste vi sami, možda imate neke navike koje vas sprječavaju da nađete svoju ljubav. 


Nemojte misliti da nešto nije u redu sa vama, velike su šanse da je samo način na koji se ponašate krivac za to što ste još uvijek sami. Ukoliko ispravite neke greške u svom ponašanju moći ćete naći ljubav svog života i u živati u vezi. 

1. Manjak samopouzdanja; Možete biti pametna, brižna, zgodna, duhovita osoba, ali ako vam nedostaje samopouzdanja, sve te vaše dobre osobine padaju u vodu. Muškarci osjete kada je žena nesigurna i velike su šanse da će vas izbjegavati zbog toga. 



2. Ne znate šta želite; Ne možete očekivati da ćete naći partnera koji vam odgovara ako i sami ne znate šta želite i šta tražite. Željeti biti u vezi nije dovoljno, morate znati kakvog muškarca želite i šta želite od veze. Morate razmisliti o tome šta želite i težiti tome. 

3. Svakog muškarca upoređujete sa bivšim; Nema ništa gore nego svakog muškarca kojeg sretnete upoređivati sa bivšim. Morate prestati to raditi. Samo zato što vas je možda vaš bivši prevario ne znači da je svaki muškarac koga sretnete varalica. 



Nastavite li sa ovakvim načinom razmišljanja šanse da nađete odgovarajućeg muškarca su jako male, skoro nikakve. 4. Previše ste izbirljivi; Velika je razlika u tome šta želite i u tome ta imate preciznu listu kvaliteta koje vaš partner treba da posjeduje. 

U redu je da imate svoje standarde i važno je da ih se pridržavate, ali ne možete očekivati da u jednom muškarcu nađete sve one kvalitete koje želite. Ponekad je potrebno i malo sniziti svoje kriterije, ali nikako ne smijete odustati od onoga što vam je zaista važno. 

5. Uvijek jurite samo pogrešne; Prestanite juriti emocionalno nezrele muškarce i nadati se da ćete ih promijeniti ili popraviti. To se neće desiti osim ako oni sami to ne žele. Takođe, prestanite juriti zauzete muškarce. Na svijetu je toliko slobodnih muškaraca, okrenite se njima. 

6. Očajni ste; Često kada smo dugo sami počinjemo da se osjećamo očajno i mislimo da nikada nećemo naći negoga pored koga ćemo biti srećni. Kada muškarac primjeti da je žena očajna i da očajnički želi vezu, pobjeći će od nje glavom bez obzira. 

7. Imate previsoka očekivanja; Prinčevi postoje samo u bajkama zapamtite to. Izbacite iz svoje glave misao da će se pojaviti gospodin savršeni koji će vas spasiti od svih vaših muka i sa kojim ćete živjeti srećno do kraja života. 

Ako je muškarac pažljiv, brižan, ponaša se dobro prema vama i stavlja vas na prvo mjesto, to treba da vam bude dovoljno. Nemojte previše očekivati od veze, samo ćete se razočarati. Budite malo realniji.

Pokreće Blogger.