Ne dozvoli sebi da žališ za bilo čim - Prije nego uđete u zrelu dob dozvolite sebi 12 stvari

Zrele godine će doći i prije nego što mislite zato je jako važno da do tada zivite život punim plućima. 


Tridesete su fantastične godine. Niste više u godinama kada bi vas smatrali nezrelima, ali ste još uvijek dovoljno daleko od zrelih godina da možete sebi dozvoliti neke stvari i zabaviti se. Mnoge žene su se u ovim godinama već ostvarile u karijeri i kao majke, ali su i dalje dovoljno živahne da izađu u noćni provod i rade ono što vole. 

Prije nego što dođete u zrele godine svaka žena bi trebala uraditi neke stvari, kako za njima ne bi žalila u starosti. 1. Ne plašite se tražiti povišicu; Ako naporno radite i smatrate da dobro obavljate svoj posao, tada nema razloga da ne tražite povišicu. 



Tako ćete znati da li ste cijenjeni u svojoj firmi, a ako ne dobijete platu koju želite to vam je dovoljan razlog da potražite drugi posao gdje će vaš trud i radi biti cijenjeni. 2. Šarmirajte mlađeg muškarca; Kada smo mladi ne želimo se zabavljati sa mlađim muškarcima jer smatramo da su nezreli, a kada dođemo u zrelije godine oni nam postaju mnogo privlačniji. 

Ako ste slobodni nemojte se ustručavati šarmirati i flertovati sa mlađim muškarce. To će vam podići samopouzdanje, a možete se i jako dobro zabaviti. 3. Izgledajte najbolje što možete; Ovo su godine u kojima bi svaka žena trebala dobro izgledati zato se trudite da svoj izgled dovedete do savršenstva. 



Vodite računa o svom tijelu i budite fizički aktivni i bićete sami sebi zahvalni na tome kada dođete u zrele godine. 4. Istražujte svijet i putujte kad god možete; Ako imate stabilna primanja tada svakako treba sebi da priušite bar jedno putovanje godišnje. 

Ako ne možete sebi priuštiti putovanje u neku daleku zemlju, pokušajte sebi bar pruštiti da istražite državu u kojoj živite ili posjetite neki grad u susjednoj državi. 5. Vodite računa o svojoj koži; Mnoge žene počinju kasno voditi računa o svojoj koži, a to bi trebalo da vam postane navika već u dvadesetim. 

Uvedite sebi svakodnevnu rutinu o njezi kože svog tijela kako biste spriječili prerano starenje. 6. Riješite se toksičnih veza; Nemojte sebi dozvoliti da svoje najbolje godine potrošite na toksične ljude i partnere. Nemojte dozvoliti sebi, a ni svojoj djeci ako ih imate, da žive u toksičnom okruženju. 

7. Riješite se loših navika; Koje god loše navike da imate sada je pravo vrijeme da ih se riješite. Još uvijek ste dovoljno mladi da se vaše tijelo oporavi od loših navika koje ste godinama imali. 8. Izbacite hejtere iz svog života; Pokažite ljudima koji vas stalno za nešto kritikuju da za njih nema mjesta u vašem životu. 

Živite život onako kako vi želite a ne onako kako drugi od vas očekuju. 9. Odlučite kako želite odgajati svoju djecu; Ako još uvijek nemate djecu sada je pravo vrijeme d arazmislite o svojim stavovima prema djeci i načinu na koji želite da vaša djeca budu odgajana. 

Vi i vaš partner biste trebali razgovarati o ovoj temi i prije nego što dobijete djecu. 10. Vodite računa o svom zdravlju; Jako je važno da na vrijeme počnete voditi računa o svom zdravlju kako biste spriječili moguće komplikacije u budućnosti. 

Obavite jednom godišnje pregled kod svog ljekara i obavezno redovono posjećujet svog ginekologa. 11. Ako ne volite svoj posao dajte otkaz; Još uvijek ste dovoljno mladi da nađete drugi posao koji će vas ispuniti. Što duše budete ostajali i radili posao koji ne volite teže će vam biti kasnije otići. 

12. Prestani gubiti vrijeme na pogrešne ljude; Nemojte gubiti svoje vrijeme na ljude koji vas ne cijene i ne poštuju u onoj mjeri u kojoj bi trebale. Budite svjesni svoje vrijednosti i okružite se samo dobrim i pozitivnim ljudima koji vas čine srećnima.

Pokreće Blogger.