Mudra žena nije ona koja ćuti već koja se bori za sebe: 7 znakova nedostatka ženske mudrosti

Mudrost je nešto što se stiče sa godinama, nešto čemu vas život nauči, ali je takođe nešto što mnogim ženama nedostaje. 


Ne morate pokupiti svu pamet ovog svijeta da bioste bili mudra žena, dovoljno je d aznate šta želite od života i da se znate zauzeti za sebe. U nastavku pročitajte neke od znakova koji odaju žene kojima nedostaje ženske mudrosti. 

1. Ne znate kako slušati svoje želje; Mudre žene slušaju svoj unutrašnji glas i tačno znaju šta žele. Ako niste sigurni šta želite od života pokušajte postepeno da se nadovezujete na svoje potrebe, kreirajte vlastiti sistem vrijednosti i odredite prioritete. 



Radite na sebi jer vam niko drugi neće pokazati kako da živite. 2. Stalno kritikujete druge; Ako ne možete tolerisati nedostatke svog partnera i želite ga promijeniti to pokazuje da vam nedostaje mudrosti. 

Mudre žene ne nameću svoje mišljenje i ne pokušavaju popraviti druge. 3. Često ste u središtu sukoba; Ako ste često u centru sukoba i ne razmišljate o tome da ih ponekad izbjegnete te ako ne prećutite neke stvari kada se strasti oko svađe zakuvaju i ne birate riječi u svađu, tada vam definitivno nedostaje mudrosti. 



Mudra žena izbjegava sukobe, ali se zauzima za sebe i zna se braniti. Ona će naći odgovarajuće rješenje za svaki problem bez da bilo koga povrijedi. 4. Previše dajete; Da li pristajete da radite za praznike dok drugi odmaraju i uvijek ste spremni priskočiti u pomoć u zadnjem trenutku? 

Vi ste osoba koja uvijek želi svima ugoditi i koja se uvijek trudi da se prilagodi tuđim željama i potrebama. Ako ste takva osoba to znači da nemate svoje jasne granice. U redu je pomagati drugima, ali to ne smijete činiti na svoju štetu. 

5. Samo uzimate; Ako ste mišljenja da vam drugi nešto duguju iz određenih razloga ili ako drugi govore da imate previsoko mišljenje o sebi tada vam sigurno nedostaje ženske mudrosti. Ovo znači da vam je zapravo potrebna stalna potvrda ljudi oko vas. 

Mudra žena zna koliko vrijedi, nikada ne zahtjeva ništa od drugih i zahvalna je na onome šta ima. 6. Odabrali ste između karijere i porodice; Da li ste jedna od onih žena koja je izabrala da svoj život posveti karijeri, koja odbija sastanke i svakog muškarca koji joj ponudi ozbiljnju vezu. 

Ili ste jedna od žena koje već deset godina sjedi kod kuće i posvećuje se porodici i domu, koja je prestala da se razvija i ne zna na koji naćin može doprinjeti svojoj porodici? Mudra žena neće žrtvovati svoju porodicu zbog karijere, niti će žrtvovati svoju karijeru kako bi se posvetila porodici. 

Ona će naći ravnotežu i biti uspješna u karijeri, ali će biti dobra supruga i majka. 7. Ne brinete o sebi; Možda sebe ne smatrate nekom ljepoticom, ali to nije razlog da se odreknete ženstvene odjeće i kozmetike. 

Da, ponekad je lakše samo navući trenerku i svezati kosu u rep, ali ne smijete dozvoliti da vam to postane svakodnevnica. Mudre žene uvijek vode brigu o svom izgledu. Uvijek će se truditi da izgleda lijepo, uredno i njegovano.

Pokreće Blogger.