Narcisoidne osobe često misle da su bolje od svih: Ne prihvataju nas takve kakvi smo iz 7 razloga

Imati pored sebe narcisoidnu osobu može biti jako traumatično iskustvo. 


Ako je neko ko vam je jako blizak sklon narcizmu, to može da vam izazove mnogo stresa, a nije rijedak slučaj da osjetite i tjeskobu. Narcisoidne osobe jednostavno ne shvataju da smo svi mi različiti i da svako od nas ima pravo na izražavanje svog mišljenja. 

Upravo to je jedan od razloga zašto nas narcisoidne osobe teško prihvataju, a u nastavku pročitajte još neke od njih. 1. Narcisoide osobe uvijek žele da se takmiče sa nama; Narcisoidne osobe žele dominirati i imati kontrolu nad svima. 



Oni uvijek žele biti najbolji u svemu, a ako primjete da ih neko pobjeđuje lako se uvrijede. 2. Razmišljaju samo u jednom smijeru; Kada imaju neko mišljene o nečemu gotovo ih je nemoguće uvjeriti u suprotno čak i onda kada nisu u pravu. 

Njima je važno samo ono što oni misle, a tuđe mišljene često ne prihvataju. 3. Uvijek za sve krive druge; Ako ne radite nešto što oni žele ili se ne slažete sa njima oni smatraju da sa vama nešto nije u redu. Uvijek će vješto prebaciti krivicu na druge i uvjeriti sve da su oni nevini. 



4. Nisu zainteresovani ni za šta; Previše su zaokupljeni sami sa sobom, pa in niko drugi ne interesuje. 5. Misle da su najbolji; Narcisoidne osobe uglavmom misle da su bolje od svih drugih i nikada neće priznati da je neko bolji od njih. 

6. Nisu fleksibilni; Narcisoidne osobe su često jako impulsivne i ne pokazuju ni malo fleksibilnosti. Kada jednom formiraju mišljenje o nečemu male su šanse da će ga promijeniti. Za njih postoji samo jedan tačan odgovor, onaj koji oni smatraju da je najbolji. 

7. Ne znjaju biti prirodni; Narcisoidne osobe uglavnom svoje takvo ponašanje nose iz najranijeg djetinjstva. Još tada nisu naučili da se ponapaju prirodno, pa im i u odrasloj dobi to može biti veliki problem. Nemaju dovoljno razvijenu empatiju jer su zaoupirani time da zaštite svoj preveliki ego.

Pokreće Blogger.