Loše mi je sa njim, ali mi je bez njega još gore - Iskrena ispovjest prevarene žene

Dva mjeseca nakon našeg vjenčanja saznala sam da me muž vara. 


Bila sam jako povrijeđena, ali ga nisam mogla ostaviti jer nisam mogla vidjeti sebe bez njega. Nisam mogla zamisliti njega pored druge žene i nisam se mogla pomiriti sa tim da pripada drugoj ženi. Nisam mogla da spavam, jedem, nisam mogla da radim jer sam uvijek razmišljala samo o njemu i drugoj ženi. 

Bilo je trenutaka kada sam se željela spakovati i otići, ali nisam mogla. Bilo je čak i trenutaka kada sam se zaista spakovala i krenula, ali me je on vratio i ubjeđivao me da me voli. Tada sam znala da mi je loše sa njim, ali sam se plašila da će mi bez njega biti još gore. 



U braku smo bili skoro četiri godine, a za to vrijeme moj muž me prevario još četiri puta. Bar je to bio broj njegovih nevjera za koje sam saznala. Sada kada bolje razmislim vjerujem da me je prevario i više puta. Naš brak je sa godinama postajao sve gori i došli su do te tačke da je počeo da me napada i prijeti. 

Znala sam da mi sve to ne treba, ali sam ćutala o svemu i nadala se da će se promijeniti. Mnogo puta sam razmišljala da odem kod prihologa, ali nisam, a sada mi je žao zbog toga jer vjerujem da bi mi pomogao da prije riješim stvari i izađem iz toksične veze. 



Razgovor sa mojom porodicom i prijateljima mi je mnogo pomogao, iako mi je trebalo mnogo vremena da se odlučim da sa njima razgovaram o svemu i kažem im šta se dešava u mom braku. Pomogli su mi da shvatim neke stvari i bili su mi velika podrška kada sam napokon odlučila da odem. 

Trebalo mi je mnogo vremena da shvatim da to nije ljubav i da treba da napustim ovu vezu. Sada smo razdvojeni već skoro dvije godine i mogu vam reći da se nikada nisam osjećala tako samopouzdano i slobodno. Trenutno pokušavam da izgradim odnos sa drugim muškarcem i shvatila sam da u vezi možeš biti srećan samo ako si zadovoljan. 

U normalnoj vezi svaka osoba mora da bude samodovoljna i oboje treba da se razvijaju u svojim smjerovima. Svako od nas je osoba za seb i treba da budemo nezavisni jedni od drugih.

Pokreće Blogger.