"Jednom sam rekla i zažalila" - 3 stvari koje nikako ne biste trebali reći roditeljima

Postoje neke stvari o kojima nikako ne biste trebali razgovarati sa svojim roditeljima. 


Ja sam to shvatila na teži način i zažalila sam zbog nekih stvari koje sam rekla svojoj majci. Zato sam odlučila da više nikada, ni pod kojim okolnostima neću pokrenuti neke teme sa njom. Neke od ovih tema se mogu činiti bezazlenima, ali stvari lako mogu krenuti po zlu. 

1. Novac i prihodi; Primjetila sam da kada bih svojim roditeljima spomenula svoje finansijske probleme, odmah su se počeli jako brinuti i tražiti rješenje za moj problem iako im nisam tražila pomoć. 



Čak bi počeli sebe uskraćivati za neke stvari koje su im bile potrebne kako bi meni pomogli da riješim svoje probleme. Kada bih ponudila da im vratim novac oni su odbijali, pa sam prestala govoriti im o svojim problemima. 

Takođe, primjetila sam da kada god se pohvalim svojim prihodima oni bi počeli opadati. Ne znam zašto je to tako funkcionisalo, ali je i to razlog zašto sam prestala govoriti o svojim prihodima. 2. Bračne svađe; Jedno je kada u braku dođe do ozbiljnih problema koje ne treba gurati pod tepih. 



Međutim, sasvim druga stvar su svakodnevne sitnice zbog kojih se posvađate sa svojim partnerom. Jednom sam ispričala svojoj majci o jednoj beznačajnoj svađi koju sam imala sa svojim mužem. Mjesec dana me smarala i pitala kakva je situacija. 

Pitala me da li smo se pomirili i šta radimo iako smo nas dvoje već odavno zaboravili na tu svađu.  3. Rasprava o djeci; Svako od nas se nekad u djetinjstvu osjećao kao da roditelji nisu fer prema nama. Činilo nam se da više vole našeg brata ili sestru, a nas zapostavljaju. I sama sam u djetinjstvu bila ljubomorna na jednu rođaku koja je često boravila kod nas. 

Činilo mi se kako mama nju voli više, kako joj uvijek kupuje slatkiše i stvari koje voli. Dešavalo se čak da se ponekad moja majka izgalamila na mene zbog nečega pa je i sama kasnije priznala da nije bila u pravu. I mi se ponekad možemo nepravedno ponašati prema svojoj djeci, ali o tome ne trebamo govoriti svojim roditeljima. 

Jednom sam svojoj majci ispričala kako sam se izgalamila na svoju kćerku, a ona me je strašno iskritikovala po tom pitanju. Shvatila sam da je moja majka postala mnogo osjetljiva prema djeci iako je i sama bila jako stroga i ponekad nepravedna prema nama. 

Zato sam uvijek pažljiva kada se dotaknemo ove teme. Moramo biti zahvalni svojim roditeljima na svemu što su učinili za nas, čak i ako su ponekad bili nepravedni prema nama moramo im oprostiti. Oni su ipak učinili mnogo toga za nas.

Pokreće Blogger.