Kako je afera učinila moj brak podnošljivim - Prava ljubav se može naći bilo gdje čak i van braka

Iako zvuči bizarno i suprotno je onome u šta smo svi mi ubijeđeni, ali afera zaista ponekad može biti od pomoći. 


Meni je moja afera pomogla da ostanem u braku i da ga bar malo učinim podbošljivijim nego što je nekada bio, a reći ću vam i kako. Kada sam imala 23 godine bila sam puna snova o budućnosti. Tek sam bila završila fakultet i željela sam uraditi nešto od svog života, ali iznenadni ugovoreni brak je pomutio sve moje planove. 

Moj budući suprug je bio jako bogat biznismen, a činjenica da je mnogo stariji od mene mojim roditeljima nije smetala zbog njegovog bogatstva. Govorili su mi da nikada neću naći bolju priliku za brak pa su me uvjerili da se udam i stavim svoje profesionalne ciljeve na čekanje. 



Svog budućeg muža uopšte nisam poznavala prije braka. Sreli smo se svega nekoliko puta prije vjenčanja u prisusutvu naših porodica. Prvi mjeseci našeg braka su bili jako lijepi, čak sam počela gajiti osjećanja prema njemu. Nakoh pet mjeseci braka saznala sam da sam trudana. 

Nekako sam osjećala da nisam spremna na to, nakon čega se moj muž jako izgalamio na mene i počeo da me vrijeđa na sve moguće načine. Takvo njegovo ponašanje se nastavilo narednih dvanaest godina. U naletu bijesa često je znao izgubiti kontrolu nad svojim postupcima. 



Istresao bi svoj bijes na mene, a kasnije mi se izvinjavao i molio da mu oprostim. I tako u krug. Moj muž zna biti jako dobar i osjećajan sve dok se neko ne suprostavi njegovom mišljenju. Vremenom sam naučila držati jezik za zubima kako bih zaštitila sebe. 

Vremenom smo postali dva stranca koja dijele krevet. Mogla sam odustati od ovog braka, ali sam bila previše slaba, pa sam našla savršen izgovor za ostanak u braku, djecu. Kada su djeca malo odrasla odlučila sam ispuniti svoje profesionalne ciljeve koje sam prije braka stavila na čekanje. 

Djeca su većinu dana bila u školi, on je zbog posla mnogo putovao što mi je ostavljalo mnog slobodnog vremena. Iako se to mom mužu nije sviđalo i smatrao je da nemam potrebu da radim, pomirio se sa mojim, kako je on to nazivao hobijem. 

Moj posao mi je pomogao da ponovo pronađem sebe, a pored toga pronašla sam i ljubav u jednom svom radnom kolegi. Bio je mojih godina, imali smo slične poglede na život i slične životne ciljeve. I on je bio u lošem braku iz kojeg je izašao pa je razumio kako se osjećam. 

Između nas se jako brzo razvila ljubav. Da bila sam udata i imala sam aferu. Uživala sam u vremenu koje provodim sa njim. Zajedno smo skoro četiri godine i ni jednom nisam osjetila da radim nešto pogrešno. Njegovo prisustvo u mom životu je ublažilo moj odnos prema mužu i učinilo moj brak podnošljivijim. 

Muškarac u kojeg sam se zaljubila je ljubio moje modrice, naučio me plesati po kiši i hodati podignute glave. Možete me osuđivati, ali ja dugačije ne bi mogla imati svoj život. Zadovoljna sam sa tim ko sam postala, ali sam i dalje dobra supruga svom mužu. 

Pa da li onda afera može pomoći u braku? Ja vjerujem da može. Ako je ljubav prava nema nikakve sumnje jer vam samo prava ljubav može dati snagu da prođete kroz sve i izdržite sve, čak i kada brak isisava život iz vas. Danas sam mnogo bolja i srećnija osoba, a to mi je najvažnije.

Pokreće Blogger.