Ako boli to nije ljubav - Kako pronaći snagu i jednom zauvijek izaći iz toksične veze

Ljubav ne smije da boli. Ne smije nas povrijediti niti umanjiti našu vrijednost. Često se nađemo u toksičnoj vezi, a da toga ni sami nismo svjesni. 


Na početku nam sve izgleda lijepo, zaljubljeni smo, osjećamo se voljeno i ne primjetimo da smo upali u zamku toksične osobe. Prihvatamo partnera i slijepo ga pratimo jer mislimo da je on prava osoba za nas, a onda se u jednom trenutku svi naši snovi o harmoničnoj vezi sruše. 

Umjesto da bude naše svjetlo na kraju tunela, on nas samo još više uvlači u mrak umjesto da nam pokaže izlaz. Tek nakon nekog vremena počeo je pokazivati svoje pravo lice koje je dugo čuvao skrivenim. Počinje vam zamjerati za svaku sitnicu, želi da postanete neko ko niste neko koga više nisi mogla da prepoznaš. 



Malo po malo pobrinuo se da postaneš neka druga osoba, ona koja odgovara njemu, koju je lako lagati i manipulisati sa njom. Doveo vas je u situaciju da ste bili krivi za sve čak i onda kada niste bili sigurni za šta vas to okrivljuje. 

Svaka njegova ružna riječ koju vam je uputio vam je napravila ranu na srcu koja nije mogla da zaraste. Svaki put kada bi željela otići on te je samo povlačio samo još dublje i vukao te nazad. Svaki put bi se izvinjavao i molio da se vratiš i govorio kako će sada sve biti drugačije, ali nije. 



Sve je ostalo isto. Ne smiješ više lagati sebe, moraš naći snagu i otići iz ove toksične veze. Nemoj dozvoliti da varanje i laganje postanu dio tvog života. Nemoj dozvoliti da jedna toksična osoba uništi sve ono dobro u tebi. Nađi snagu da ga konačno zaustaviš. 

Skupi hrabrost i bori se za sebe. Zaslužuješ mnogo više od onoga što ti on daje, zaslužuješ ljubav i da te neko voli neizmjerno, a ne nekoga ko će se prema tebi ponašati kao da si otirač. Neka ti svaka njegova ružna riječ da snagu da odeš jer zaslužuješ mnogo više. 

Neće biti lako, ali vjeruj mi, vremenom ćeš shvatiti da ste ti i tvoja sreća najvažniji. Potraži pomoć od prijatelja i porodice, oni će ti  uvijek biti podrška. Oni će ti pomoći da se oporaviš i da ponovo pronađeš sebe. Nemoj dozvoliti nikome da te učini svojim vlasništvom. Samo ti znaš šta ti treba, šta želiš i zaslužuješ i nikad nemoj pristati na manje od toga.

Pokreće Blogger.