Svaka životna teškoća ima svoj uzrok - Univerzim nas često testira iz 4 važna razloga

Mnoge poteškoće u našem životu se pojavljuju zbog nekih vlastitih grešaka i rijetko se dešavaju bez razloga. 


Međutim, ponekad nam Univerzum šalje razna iskušenja kako bi nas testirao. Često negativne misli ometaju naš duhovni rast i dovode do mnogih problema. Ako ti problemi potraju budite sigurni da za to postoji dobar razlog. 

1. Univerzum želi da evoluiramo; Univerzum nam pomaže da se poboljšamo mentalno i psihološki te želi da postanemo najbolja verzija sebe. To nam je potrebno kako bi naša duša mogla shvatiti najviši plan i smisao života. Mnoga iskušenja nas čine mudrijima, kroz našu patnju i probleme postajemo jači. 



2. Prilagođava vašu sudbinu; Prije nego što se pojavi u ovom životu, naša duša bira svoju sudbinu, ciljeve i zadatke koje mora ispuniti. To se događa mnogo prije početka novog puta. Ako se u svom trenutnom životu odjednom odmaknete od zadataka koje trebate obaviti, Univerzum može poslati znakove, natuknice i testove. 

Nakon što prebrodimo takva iskušenja, osjećamo mir i spokoj. Ovo je glavni pokazatelj da njihov izvor nismo mi, već sudbina. 3. Čisti našu karmu; Svako od nas ima prtljak koji nosi, a karma može da nas stigne čak i ako ne radimo ništa loše. 



Nitko sa sigurnošću ne zna na kojem principu takvi zakoni djeluju, ali definitivno možemo reći da nam se zbog naših grijeha šalju mnoge negativne stvari u život. Jako je važno činiti što više dobrih djela kako bi kazna za greške iz prošlosti bila štp blaža. 

4. Univerzum prenosi naše misli; Ako osoba misli da je život samo niz loših događaja i poteškoća, to će biti tako. Ako vam svemir stalno šalje nekakve kušnje, možda ih samo čekate. Mislite da vas svemir iskušava, pa to i čini.

Pokreće Blogger.