Prijateljska podrška i pažnja stvaraju jaku vezu - 7 stvari u vezi koje su možda važnije od ljubavi

Onaj osjećaj kada osjetite leptiriće u stomaku je možda najljepši osjećaj u vezi koji možete osjetiti, ali je za jaku vezu potrebno više od toga. 


Postoje neke stvari koje su u vezi podjednako važne, ako ne i važnije od ljubavi. Prisustvo tih stvari ne samo da će pojačati vaša osjećanja prema partneru već će i vašu vezu učiniti ugodnom za oboje. Hajde da vidimo koje su to stvari. 1. Zajedničke vrijednosti; Ovo je jako važna stvar u svakoj vezi. 

Jako je važno da partneri u vezi imaju bar slične životne vrijednosti i interesovanje za zajedničke stvari. To će im omogućiti da vrijeme koje provode zajedno bude kvalitetno i učiniti njihovu vezu kvalitetnijom. 2. Opuštena i zanimljiva komunikacija; Vi i vaš partner biste trebali imati otvorenu komunikaciju i razgovarati o svemu iskreno i otvoreno. 



Partneri treba otvoreno da izražavaju svoje želje i potrebe, ali isto tako treba da razgovaraju o onome što ih muči. 3. Iskrena briga i emocionalna toplina; Kada partner pokazuje iskrenu brigu za vas, kada istinski uživa u vašem uspjehu zajedno sa vama to ispunjava vašu vezu i čini da ljubav između vas raste. 

4. Iskrenost i emocionalna otvorenost; Partneri koji su emocionalno bliski i mogu sebi priuštiti da vrednuju i cijene jedni druge. Povjerenje i mogućnost zdrave, iskrene komunikacije vezu čine neprocjenjivom i smislenom. 



5. Prijateljstvo; Prijateljska podrška i pažnja stvaraju dugoročnu i jaku vezu. Partneri koji su prije svega prijatelji, nisujedno drugom konkurencija. Oni imaju razumijevanja jedno za drugo, a to je jako važno u svakoj vezi. 6. Odgovornost; Nažalost, mnogi parovi se rastaju jer jedan od njih preuzima previše odgovornosti na sebe dok drugi prebacuje krivicu na njega. 

U vezi se mora održavati ravnoteža uzimanja i davanja. Partneri treba da komuniciraju sa poštovanjem i treba da razumiju stvarnu vrijednost i značaj jedni drugih. 7. Reakcija na zahtjeve i spremnost da promijenite nešto u sebi; 

Često se dešava da partneri žele promijeniti jedno kod drugog, međutim, zaboravljamo da je ponekad potrebno samo se prilagoditi. Partneri trebada budu voljni slušati jedno drugo, bez uvreda, donošenja pogrešnih zaključaka ili pokušaja da nametnete nešto partneru.

Pokreće Blogger.