Nije uvijek lako razlikovati zaljubljenog muškarca od manipulatora: Kako znati da li vas zaista voli

Ponekad je jako teško razlikovati iskreno zaljubljenog muškarca od lukavog manipupatora koji dobro zna kako se poigravati sa ženskim emocijama. 


Često muškarcu manipulatoru nije potrebna sama žena ni veza u koju će morati uložiti osjećanja i mnogo truda. Potrebna mu je površna veza iz koje će dobiti ono što mu treba i kada mu dosadi, sa lakoćom se pokupiti i otići. 

Kako onda znati da li je muškarac iskren u svojim namjerama ili samo želi da vas iskoristi? 1. Najvažniji pokazatelj njegovih osjećanja je činjenica da vas je prihvatio sa svim vašim manama. Nije stvarao idealnu sliku o vama i potiskivao sve vaše nedostatke već ih je primjetio i prihvatio. 



Takav muškarac razumije da je i on nesavršen te da svako, pored svojih vrlina, ima i mane. 2. Kada se muškarac iskreno raduje vašem uspjehu kao svom to znači da se iskreno brine za vas i želi da vaš život bude kvalitetniji, srećniji i ugodniji. 

Budite oprezne ako muškarac od vas traži da se odreknete posla koji volite ili hobija, jer tako možete ostati bez finansijske sigurnosti i početi zavisiti od muškarca. 3. Kada vas muškarac pusti u svoj svijet, u svoju profesionalnu sferu, to znači da mu je vaše mišljenje važno. 



Ako se sa vama savjetuje u profesionalnim pitanjima to znači da vam vjeruje i da mu je stalo do vašeg mišljenja. 4. Ako muškarac poštuje i ne ograničava vaš lični prostor znači da vam vjeruje i poštuje vaše granice. Poštuje vašu nezavisnost i želi da se osjećate ugodno u njegovoj blizini. 

5. Kada muškarac otvoreno govori o svojim slabostima pokazuje vam najveći stepen povjerenja i smatra vas jako važnom osobom u svom životu. Ako muškarac ne uzima u obzir vaše mišljenje, često vas kritikuje, ukazuje samo na vaše greške, ako vas osuđuje, kontroliše, čini da se osjećate krivim to znači da vas samo koristi da poponi svoju unutrašnju prazninu. 

Takvog muškarca nije briga za vaša osjećanja, on misli samo na sebe. Ako se u vezi osjećate nepotpuno i nevažno, ne daje prioritet svojim postupcima, već govori suprotno, najvjerojatnije laže i koristi vas. Često postoji samo jedno rješenje kada se nađete u takvoj vezi. Izaći iz nje i više se nikada ne osvrtati i ne vraćati na staro.

Pokreće Blogger.