Nije dužnost žene da odgaja muškarca - Može li se izgraditi srećna veza sa nezrelim partnerom

Romantična veza između dvoje ljudi može biti veoma jaka i puna bliskosti, ali to ne znači da svom partneru trebate izigravati roditelja. 


Zapamtite da nije vaša obaveza ni dužnost da ga odgajate i imate pametnijeg posla u životu nego da učite odraslu osobu kako da bude odrasla i zrela.  Međutim, ako ste uvezi sa djetinjastim muškarcem, mogli biste izgraditi srećnu vezu ako se budete pridržavali savjeta koje možete pročitati u nastavku 

1. Istražite njegov djetinjstvo; Razumijevanje djetinjstva svog partnera može vam pomoći da se sa malo više suosjećanja odnosite prema njemu i njegovim nezrelim skolostima.  2. Razgovarajte sa njim kao sa odraslom osobom; Način na koji razgovarate sa svojim partnerom može biti jednako važan kao i ono što govorite svom partneru. 



Lako je upasti u zamku razgovora sa djetinjastim partnerom i to može samo dodatno pojačati njegovo nezrelo ponašanje. Izbjegavajte kritizirati, grditi ili sarkastično razgovarati s njima, posebno tokom svađa. 3. Poštujte njegove potrebe; Svako od nas ima određene potrebe u vezi, a vaš partner možda ne zna kako ih tražiti. 

To može dovesti do nezrelog ponašanja kojim pokušava privući vašu pažnju. 4. Budite mu dobar primjer; Ako želite da se lakše nosite sa svojim djetinjastim partnerom, morate mu dati dobar primjer zrele i odrasle osobe. 



5. Dozvolite mu da pogriješi; Da li ponekad pokušavate zaštititi svog partnera od ozlijeda ili grešaka? Mozda se ponaša djetinjasto i donosi sumnjive odluke, ali to je ponekad u redu. Vaša odgovornost nije da ga uvijek spašavate. Dozvolite mu da pogriješi i nauči nešto iz svojih grešaka. 

6. Postavite jasne granice; Svaka veza treba granice , posebno ako se jedan partner ponaša nezrelo. Jasno iznesite svoja očekivanja, šta nećete tolerisati i posljedice za prelazak granice. 7. Nemojte ga kažnjavati; Pazite da ne miješate postavljanje granica sa kažnjavanjem vašeg partnera. 

Granice služe u svrhu zaštite vas i vaše dobrobiti. Sa druge strane, kazne imaju za cilj naučiti djecu lekciju. Kad imate posla sa djetinjastim partnerom, izbjegavajte da ga tretirate kao dijete sa manipulativnim ili neproduktivnim kaznama. Umjesto toga, fokusirajte se na brigu o sebi i zaštitu svoje energije.

Pokreće Blogger.