Ne sabotiraj sebe - Posveti se onome što ti je važno: Kako izaći iz veze u kojoj više nema ljubavi

Nije uvijek lako prekinuti vezu, naročito ako ste dugo bili u vezi sa svojim partnerom. Međutim, kada shvatimo da u vezi više nema ljubavi, ne preostaje nam ništa drugo nego izaći iz nje.


Postoje četiri koraka koji bi vam mogli pomoći da izađete iz loše veze. Poznavajući ove četiri faze možete započeti proces ozdravljenja i okončati odnos sa osobom prema kojoj više ne osjećate ljubav. 1. Prvi i najvažniji korak je pepoznati da imate problem. Da li ste egocentriči? Egocentričnost je često glavni uzrok raspada veze.

Kada ste egocentričini tada svoje misli i osjećanja zadržavate za sebe. Možete otkriti da kritikujete partnera, a u stvari ga samo krivite za svoje nedostatke. Da li ste žrtva? Kada osoba ima ulogu žrtve u vezi ona ne planira svoju emocionalnu bol. 



Možda ćete se osjećati povrijeđeno i iskaliti to na partneru kada se stvari ne događaju onako kako želite. Osobe koje izigravaju žrtve imaju nisko samopoštovanje i teško im je izraziti svoju bol i patnju. 2. Drugi korak u oporavku je svijest. Ako ste živjeli život usmjeren samo na sebe tada morate priznati da imate problem. 

Morate odlučiti šta želite učiniti po tom pitanju. Jeste li spremni promijeniti svoje razmišljanje i ponašanje kako biste izliječili odnos? Je li vaš partner spreman promijeniti se kako bi vaš odnos bio zdraviji? 3. Treći korak u prekidu veze sa nekim ko više ne osjeća ljubav je donošenje odluke .



Odlučujete li oprostiti i zaboraviti, krenuti naprijed ili pokušati popraviti štetu i popraviti sebe? Najvjerovatnije ćete biti u iskušenju da odlučite oprostiti i zaboraviti. No, potrebno je skupiti hrabrosti priznati da nije moguće sve popraviti. 

Kada ljubav nestane nemoguće je održati vezu na zdrav način. 4. Da biste naučili kako prekinuti vezu bez ljubavi, morate razumjeti šta je pošlo po zlu. Jeste li postali nezadovoljni zbog nedostatk intimnosti ili se tema intimnosti predugo spominjala i ignorisala? 

Može postojati i iskreni strah da će vaš partner otići ako ne postupite. U svakom slučaju, ako razumijete osnovni uzrok problema, mogu se pronaći kreativna rješenja. Ljudi koji nisu srećni u svojoj vezi često za to počinju kriviti druge. 

Oni misle da nisu u činili ništa loše čime su zaslužili da budu nesrećni. Naučiti prekinuti vezu bez ljubavi znači raditi na promjeni sebe i asertivnoj reakciji. Možete poboljšati svoj život i ponovo započeti zdraviju i ispunjeniju vezu.

Pokreće Blogger.