Možda problem nije u muškarcima - Nego u vama: Kako shvatiti da li ste spremni za ozbiljnu vezu

Često žene koje nisu imale uspjeha u vezi govore kako su svi muškarci isti, a ne zapitaju se da problem možda nije u njima. 


Normalno je da želimo imati ozbiljnu i zdravu vezu, ali čekati da se pojavi gospodin savršeni nije rješenje. Ono što bi trebali uraditi jeste proučiti sebe, raditi na sebi i razmisliti šta je to uzrokovalo negativna iskustva iz prethodnih veza. 

Često želimo ozbiljnu vezu, a da nisami nismo spremni za nju. 1. Muškarac neće riješiti sve vaše probleme; Mnoge žene misle da će pojavom muškarca u njihovom životu svi njihovi problemi nestati, posebno oni finansijski. 



Međutim, muškarci nisu dužni rješavati probleme žene niti preuzeti njihove probleme na sebe. Žena bi trebala biti sposobna da se može snaći i bez muškarca, da može riješiti svoje probleme i finansijski se obezbjediti. 2. Ne očekujte da vam se muškarac prilagodi; Očekivati da će se muškarac prilagoditi vama samo zato što vas voli je besmisleno. 

U ozbiljnoj i zdravoj vezi oba partnera treba da budu spremni da se mijenjaju i prilagođavaju jedno drugome. Ako na to niste spremni, onda niste spremni ni za ozbiljnu vezu. 3. Očekujete da će se brinuti za vas; Žene koje očekuju da će se muškarac brinuti za njih i izliječiti sve njihove rane iz prethodnih veza žive u iluzijama. 



U redu je biti iskren i pričati o prethodnim vezama, ali ni jedan muškarac ne želi slušati o tome kako su vam drugi muškarci slomili srce i ostavili ožiljke na njemu. On nije vaš psihoterapeut već partner i ne treba slušati o vašim mukama iz prošlosti. 4. Intimnost sa njim treba da bude očaravajuća; Morate imati na umu da strast i intimnost u vezi neće uvijek biti istog intenziteta. 

Biće dana kada ni vama ni njemu neće biti do nježnosti i intimnosti i to je normalno. Vi i vaš partner trebate biti kompatabilni kada je intimnost u pitanju, ali vaša veza se ne smije svoditi samo na fizičku bliskost.

Pokreće Blogger.