Neke stvari nikad ne izlaze iz mode - Modni stručnjaci izdvajaju 7 stvari na kojima ne treba štediti

Da li ste primjetili da neke žene nose istu torbu godinama, a ona i dalje izgleda kao da je kupljena juče. To je zato što su znale kako izabrati kvalitetnu torbu. 


Modni stručnjaci ističi da na nekim stvarima ne bi trebali štediti novac jer bi se to moglo pokazati kao dobra investicija. Neki modni dodaci, ako su kvalitetni, mogu da vam traju godinama. U nastavku pročitajte koji su to modni dodaci na kojima, po mišljenju modnih stilista, ne biste trebali štediti novac. 

1. Torba; Torba od prave kože je vaša investicija budućnosti. Iako torbe od prave kože mogu biti prilično skupe, ulaganje u jednu ovakvu torbu bi vam se moglo dugoročno isplatiti. Takva torba će godinama zadržati svoj oblik, i uz pravilan odabir boje i oblika moći ćete je nositi godinama uz razne odjevne kombinacije. 



Birajte modele bez pretjeranih detalja i univerzalnog oblika. 2. Novčanik; Što kvalitetniji novčanik izaberete duže će vam trajati. U odabiru novčanika ne morate previše brinuti o njegovom izgledu, važno je da je kvalitetan i da se vama sviđa. 

Obratite pažnju da ima dovoljno pregrada koje će vam biti korisne. 3. Rukavice; Kada dođe zima i hladniji dani svakoj ženi su potrebne jedne rukavice koje će im ugrijati ruke i zaštititi ih od hladnoće. Ako želite bezvremenski klasik koji će odgovarati većini vaše odjeće izaberite kožne rukavice u crnoj ili smeđoj boji i vodite računa da se slažu sa vašim šalom. 



4. Kaiš; Još jedna dobra investicija će biti kaiš. Ako izaberete klasičnu crnu ili čokoladnu boju moći ćete ga nositi u svim prilikama. 5. Naočale za sunce; Naočale su ono što će upotpuniti vaš izgled kako u toplim ljetnim danima, tako i u zimskim danima okupanim suncem. 

Zbog toga je jako važno izabrati kvalitetne sunčane naočale koje će zaštititi vaše oči od UV zraka. Uvijek birajte univerzalne modele koji pristaju svima i koje ćete moći nositi u svim prilikama. 6. Dioptrijske naočale; Za razliku od sunčanih naočala, dioptrijske naočale kupujemo kod optičara i zato ne bi trebali brinuti o zdravstvenoj sigurnosti. 

Međutim, ako dioptrijske naočale nosite svakodnevno, tada treba da vodite računa o njihovom izgledu. Imajte na umu da elegantni metalni okviri pristaju uz svaki stil. 7. Sat; Ako želite imati sat koji će vam trajati vječno i koji ćete moći nositi uz svaku odjevnu kombinaciju, tada ne biste trebali štediti na njemu. Vodite računa takođe da li se narukvica na satu može mjenjati, jer ćete samo promjenom narukvice moći svoj sat učiniti dugovječnijim.

Pokreće Blogger.