Bliskost često isčezne kada dođu djeca - Zašto strast nestaje po rođenju djeteta i kako je vratiti

Dolazak djeteta u porodicu jedan je od najosjetljivijih perioda u vezi. 


Upravo u ovom periodu muškarci najčešće imaju ljubavnice jer ne dobijaju dovoljno pažnje koja im je potrebna od svoje supruge. Često se dešava da nakon rođenja djeteta bliskost i intimnost potpuno nestanu između supružnika. Mladim roditeljima je jako teško snaći se u novoj ulozi. 

Nikada ne spavaju dovoljno, nervozni su, umorni i nemaju vremena da se posvete jedno drugome. Upravo ova situacija dovodi do otuđenja između supružnika i do razvoda. Kako ne biste bili među bivšima, morate poraditi na komunikaciji, posebno u spavaćoj sobi. 



Nije rijedak slučaj da čak i najjače veze puknu upravo u ovom periodu. Kako vam se ova situacija ne bi desila stručnjaci savjetuju da vratite staru strast u vezu. 1. Supružnici bi trebali da isplaniraju vrijeme samo za njih dvoje. Vrijeme koje će provesti sami bez djeteta. 

Zapišite to u svoj raspored kao jednu od najvažnijih stvari koju trebate uraditi i nikako nemojte da je ostavljate za drugi put. 2. Obavezno spavajte sa svojim suprugom u istom krevetu i pod istim pokrivačem.



Nikako ne vodite dijete da spava sa vama. Jedino tako ćete biti bliskiji jedno sa drugim. 3. Jako je važno da pravilno odredite prioritete. Ne živite za djecu. Uvijek stavite sebe na prvo mjesto, muža na drugo, a djecu na treće. Vaš brak i vaš muž treba da vam budu prioritet. Ako ste vi i vaš muž srećni i zadovoljni svojim brakom, vaša djeca će odrastati u zdravom okruženju.

Pokreće Blogger.