Sa karmom se ne treba zezati - Šta je uzročno tijelo i kako je povezano sa našom sudbinom

Uzročno tijelo jedna je od pet promjena u ljudskoj auri. Ovo je jedan od aspekata ljudske duše, koji je vrlo važan i koji povezuje našu sadašnjost i budućnost sa našom prošlošću. 


Uzročno tijelo mijenja i kontroliše našu sudbinu. Ovaj proces nije u potpunosti podložan nama, ne možemo ga kontrolisati, ali uvijek možemo početi slijediti neke duhovne zakone kako bismo promijenili naš život na bolje. Postoji ukupno pet tijela koja nas definišu i koja su dio nas. 

Fizičko tijelo . Ovo je naš organizam koji pomaže steći iskustvo u trenutnoj inkarnaciji. Eteričko tijelo . To je ono što mnoge religije nazivaju dušom. U suštini, to je suptilna struktura koja ujedinjuje sva druga tijela. Ovo je neka vrsta veze. Astralno telo . Naziva se i emocionalnim tijelom. 



Ovo je naša energija kojom zračimo. Mentalno telo . Ovo je naša svijest, inteligencija. Uzročno telo . Ovo je izvorno duhovno tijelo koje nikada ne umire i postoji izvan vremena. To je uzročno tijelo koje putuje svjetovima, živi različitim životima u različitim vremenskim razdobljima, pokušava naučiti nešto, promijeniti nešto ili spoznati nešto. 

Uzročno tijelo naziva se i karmičko , jer ono sadrži sve informacije o našim prošlim postupcima. Ono je poput skladišta u kome se nalaze sve važne informacije. Uzročno tijelo čita radnje fizičkog i astralnog tijela, analizira ih i usklađuje s karmom i sudbinom, sjećajući se svega dobrog i lošeg. 



Uzročno tijelo skladišti informacije o tome kroz šta ćemo proći u ovom životu i u sledećem. Sadrži informacije o našim postupcima u svim inkarnacijama. Zapravo, karma radi s njim kada zahtijeva vraćanje dugova i ispravljanje grešaka iz prošlosti. 

On bilježi naše zadatke koje smo si postavili prije početka ovog života. Odražava ono što moramo promijeniti. Uzročno tijelo nikad ne umire kao ni duša. Oni su povezani nerazdvojnim nitima. Ako se astralno, fizičko i mentalno tijelo može nekako izmjeriti i zamisliti kao nešto razumljivo, onda uzročno tijelo nije moguće razumjeti i zamisliti. 

Uzročno tijelo sadrži odgovore na sva duhovna pitanja: odakle smo, zašto živimo i šta će se dogoditi sa svijetom.

Pokreće Blogger.