"Ko bi me želio u ovim godinama sa dvoje djece" - 4 sumnje koje sprječavaju žene da se razvede

Razvod nije uvijek tako jednostavan, posebno za žene koje su sve učinile da bi izgradile zajednički svijet. Za muškarce je on malo jednostavniji, oni lakše donose odluke, lakše stvaraju novu porodicu, ne razmišljaju mnogo o djeci.


 Ženama za razvod su najveća prepreka djeca. Njeni najčešći izgovori su sljedeći:  1. Svakom djetetu je potreban otac – ovo nije uvijek tačno. Pogotovo ako ne učestvuje u djetetovim troškovima i ako nije zainteresovan za njegov život. 

Poznato je, da je djetetu mnogo teže biti u porodici gdje se roditelji stalno svađaju. Djeca sve primijete, koliko god se oni trudili da to sakriju. A pošto je poznato da djeca apsorbuju model ponašanja roditelja, oni se uskoro počnu ponašati kao i oni. Zbog toga je nekad bolje razvesti se, nego čuvati proodicu. 



2. Žena se boji da će ostati bez ičega – u ovom slučaju nemojte da brinete. Nakon razvoda zajednička imovina se dijeli na pola i ne bojte se da ćete ostati bez sredstava za život. Čak je moguće da vam posao i zarađivanje krene na bolje, kada se riješite bračnog života i svakodnevnih problema. 

3. Žene misle da nikom nisu potrebne sa djecom – ovo naravno, nije istinito. Ako vas neki muškarac zavoli, voljeće i vašu djecu. Vrlo često se prvi brakovi raspadnu, jer ste bili previše mladi da biste ojačali vašu vezu. Kada nekog upoznate u zrelijim godinama, drugačije ćete pristupiti svemu. 



4. Osjećate sažaljenje prema sadašnjem partneru- ovo razmišljanje ne vodi ničemu. Ne možete da budete sa nekom osobom, zato što vam je žao. Sažaljenje nije dobro ni za kog. Partnera treba da poštujete i zasnivate brak na međusobnoj podršci, a ne sažaljenju.

Pokreće Blogger.