Mnogi će radije biti sami nego se truditi da veza traje: 2 glavne vještine koje bi parovi trebali imati

Danas je sve više parova koji se radije odlučuju na samački život nego da se potrude da njihova veza ili brak potraju. 


Često partneri imaju različite životne ciljeve i različite životne vrijetnosti što im često otežava skladan zajednički život. Žive zajedno do određenog perioda a zatim se odlučuju da svako krene svojim putem i razilaze se. 

Poenta je što mnogi nisu spremni prilagoditi se partneru i novim uslovima u vezi. U vezi stičemo nove vještine, mjenjamo se, zadržavamo svoju suštinu, ali nemamo namjeru prilagoditi se partneru. To se posebno odnosi na muškarce kojima je veza često samo dodatak životu, a ne životni cilj. 



Kako se veza ne bi prekinula i kako bi opstala morate biti u stanju prilagoditi se i biti spremni braniti sebe i svoju vezu. Kada kažemo braniti, to znači držati pod kontrolom svoje granice i svoja pravila i štititi ih. Dakle, moramo definisati i štititi svoj lični prostor. 

Prilagoditi se znači vidjeti vrijednosti i prava svog partnera te prepoznati njegove potrebe i težnje. Prilagoditi se u vezi znači naći način da budete sa nekim bliski bez straha. Da bi ova pravila funkcionisala važno je biti svjestan svojih vrijednosti, svojih želja i razgovarati sa svojim partnerom. 



Istovremeno, jako je važno voditi računa o granicama svog partnera te poštovati njegove interese i planove. To ponekad nije lako, ali je izvedivo ako je odnos izgrađen na ljubavi i povjerenju, a ne samo na uzajamnom interesu.

Pokreće Blogger.