Merkur u Vagi od 30.08. do 05.11. - Blizanci izađite iz zone komfora, Lavovi fokusirajte se na sebe

Merkur ulazi u znak Vage 30. avgusta i ostaće u ovom znaku sve do 05. novembra kada se seli u znak Škorpije. 


U ovom periodu ćemo osjetiti harmoniju, ravnotežu i kompromis u pregovorima koje budemo vodili. Komunikacija će biti mnogo bolja nego prije jer ćemo se truditi da vodimo smislene i staložene rasprave. Jedina negativna stvar u ovom periodu bi mogla biti to što ćemo biti pomalo kritični. 

Pogledajte kako će tranzit Merkura u znaku Vage uticati na vaš znak. Ovan: Neće vam biti lako pronaći ravnotežu sa drugima, ali ćete u periodu koji je ispred nas sklopiti mir sa nekim jako važnim ljudima i stvoriti sklad u odnosima. Odnosi će postati uravnoteženi, a vi ćete biti zadovoljniji. 



Bik: Ovaj period bi mogao donijeti stres i umor koji će biti uzrokovan pretjeranim poslom. Međutim, to neće dugo trajati, a vi ćete polako početi osjećati da dobijate snagu i energiju za dalji rad. Blizanci: Izlaskom iz svoje zone udobnosti biste mogli vidjeti mnoge mogućnosti koje su pred vama. 

U ovom periodu ćete biti dosta oprezniji u preuzimanju rizika jer ćete željeti sebi osigurati uspijeh. Rak: U ovom periodu ćete mnogo pažnje posvetiti riječima koje izgovarate i mislima koje imate. O svemu ćete razmišljati sa dozom opreza kako biste sebi osigurali da izbjegnete eventualne greške. 



Lav: Stres koji biste mogli osjećati u ovom periodu bi mogao imati veliki uticaj na vaše raspoloženje. Prestanite biti paranoični i misliti šta drugi misle o vama. Fokusirajte se na sebe, a ne na ono što vam drugi pričaju iza leđa. Djevica: Iskoristite ovaj period da malo bolje organizujete svoje finanasije. 

Ako je potrebno, potražite savjet od onih koji su bolje ubućeni u pitanja finasija jer bi vam to moglo pomoći da uštedite mnogo novca i vremena. Vaga: Ako se budete trudili da govorite iz srca mogli biste stvoriti dublju vezu sa onima o kojih vam je stalo. 

Vrijeme je da budete iskreni i otvoreni kada su u pitanju vaša osjećanja i mogli biste se iznenaditi u kolikoj mjeri će vam ona biti uzvraćena. Škorpija: Neke tajne bi mogle biti otkrivene, a to bi se moglo desiti samo zato što vi to želite. 

Željećete otkriti neke detalje o svom životu sa drugima što će vam omogućiti da stvorite prisniji odnos sa nekim ljudima u budućnosti. Strijelac: Vrijeme je da se prilagodite svojim ličnim ciljevima. Ako se posvetite svojim željama i ciljevima moći ćete sebi stvoriti život kakav želite za sebe. 

Napravite sebi listu ciljeva i polako krenite u njihovo ostvarivanje. Jarac: Pazite šta objavljujete na društvenim mrežama jer bi vam se to moglo obiti o glavu. Ne govorite javno o svojim osjećanjima jer bi ih neke osobe mogle pogreško protumačiti.  Vodolija: Pokušajte da pogledate probleme iz drugog ugla jer bi vam to moglo dati jasniju sliku. 

Jednom kada napravite korak unazad i sagledate širu sliku moći ćete bolje razumijeti cijelu situaciju i donijeti ispravnu odluku. Ribe: U ovom periodu možda nećete moći pronaći logično objašnjenje za neke stvari, što znači da ćete se morati osloniti na svoju intuiciju kako biste mogli pronaći odgovore koje tražite.

Pokreće Blogger.