Mali signali kojima žene podstiču muškarca da napravi prvi korak - Često to rade čak i nesvjesno

Muškarci se često trude da nađu ženu koja im se sviđa, koja ispunjava sve njihove standarde i pretpostavljaju da su oni inicijatori izlaska jer su napravili prvi korak. 


Međutim, neke studije su pokazale da su zapravo žene te koje muškarcu signalizuju da im je dopušteno da naprave taj prvi korak. Kako žene daju nesvjesne nagovještaje i šalju signale neverbalnim ponašanjem? Evo jednog tipičnog scenarija. 

Žena ulazi u bar sa svojim prijateljicama, opušteno se osvrće oko sebe i pogledom traži onog tipa koji joj je najatraktivniji. 1. Pogled; Pogled je klasičan način io ključna komponenta u izražavanju otvorenog poziva na susret. 



Žena pažljivo gleda muškarca dok je on ne primjeti i dok se njihovi pogledi ne sretnu. U tom trenutku mu se nasmiješi i naglo skrene pogled u stranu. Nakon nekog vremena ponovo gleda u njegovm smijeru smiješeći mu se svaki put kada on pogleda u nju. 

Ovo je najočitiji i najjednostavniji element koji koriste žene širom svijeta. Na taj način nesvesno pokazuju muškarcu da može preuzeti inicijativu i napraviti prvi korak, budući da je za to dobio dozvolu. 2. Ponašanje; Žena počinje nježno, ali često dodirivati vrat i usne. 



Žena često nesvjeno počinje da dodiruje upravo ona mjesta koja bi željala da joj muškarac dodiruje. Na ovaj način šalje snažnu poruku muškarcu. 3. Poigrava se; Čim žena primjeti da joj se muškarac počeo približavati, ona počinje naginjati glavu u stranu, poigrava se sa kosom te pokušava ostati ravnodušna i blago iznenađena što joj je muškarac odlučio prići. 

Kada muškarac sjede nasuprot nje ili pored nje, ona nesvjesno okreće svoje tijelo prema njemu, prekrsti noge i, svjesno ili nesvjesno, pokušava privući njegovu pažnju na donji dio svog tijela. Počinje se smijati na bilo koju njegovu šalu, čak i ako nije smiješna i svojim ponašanjem pokazuje da je zainteresovana za njega. 

Nakon što muškarac nauči vidjeti ove male signale moći će slijediti jasne upute koje im žena daje. Neki muškarci greškom prilaze djevojkama koje im nisu dale signal, pa ne čudi što ne rade. Ovi muškarci imaju slabe neverbalne komunikacijske vještine. 

Kad žena vidi prikladnog muškarca, kojeg zapravo nije pozvala, tada eksponencijalno počinje skretati u stranu, prekrsti ruke, izbjegava vizualni kontakt, traži izgovor da ode negdje sa strane, a to sve direktno ukazuje na apsolutnu nezainteresovanost.

Pokreće Blogger.