Ljubav počinje kada partneri nauče biti zajedno bez straha i otpora: Mudre misli Deepaka Chopre

Deepak Chopra američki je autor indijskog porijekla. Poznati je govornik, filozof i duhovni pisac. 


Autor je brojnih bestselera a neke od njegovih najpoznatijih knjiga su "Knjiga Tajni", "Alhemija", "Kristalna pećina", "Put čarobnjaka"... U nastavku pročitajte neke od njegovih citata o ljubavi iz njegovih knjiga. 1. "Ljubav je vječno Biće u samoj srži pojedinca." 

2. "Ljubav je posvuda, ali je na nekim mjestima blokirana strahom." 3. "Ono što ne sadrži ljubav mora sadržavati iluzije." 4. "Svaka osoba je odraz ljubavi koju nosi u sebi." 5. "Ljubav je poticaj za razvoj koji proširuje život." 6. "Misli prožete ljubavlju čine da srce raste." 



7. "Čovek koji beznadežno traži ljubav podseća me na ribu u reci, koja beznadežno traži vodu." 8. "Put ljubavi je svuda i nigdje." 9. "Ljubav je poput vode. Ako ne teče, stagnira." 10. "Ne postoji mjesto na koje možete otići i ne sresti ljubav, niti postoji mjesto koje možete napustiti, a da ljubav ne ostavite iza vas." 

11. "Kad nam sile harmonije, radosti i ljubavi postanu podložne, postižemo uspjeh i sreću lako i bez ikakvog napora." 12. "Ljubav ima mnogo oblika, a na vama je da odaberete koju ćete izraziti." 13. "Ljubav se ne zasniva na tome kako se ponašate ili kako se osjećate, već na vašem nivou svijesti." 



13. "U dualnosti, ljubav dolazi i odlazi; samo ljubav postoji u jedinstvu." 14. "U tišini ćete pronaći svoju dušu, a ljubav koja živi u vašem srcu pokazaće put do nje." 15. "Otpor je poput zida koji sputava tok ljubavi. Ljubav je val koji nosi opraštanje, dobrotu i povjerenje od samog duha." 

16. "Ljubav automatski podrazumijeva odustajanje od sukoba i borbi koje vodi ego." 17. "Kada dvoje ljudi odluče život posmatrati kao put razvoja, njihov odnos postaje sudbonosan. Vi i onaj koga volite krećete na put koji nikada nikome nije bio potpuno isti." 

18. "Ljubav izvodi svoj ples u svježini nepoznatog." 19. "Prava ljubav je tu i sada. Sve čega se možete sjetiti ili predvidjeti za budućnost samo su sjene ljubavi." 20. "Ljubav počinje kada partneri nauče biti zajedno bez straha i otpora"

Pokreće Blogger.