Iz ugla jedne žene: Vidjela sam žene koje ćute i srećno se udaju zatim su progovorile i razvele se

Vidjela sam žene koje ćute i srećno se udaju. Vidjela sam žene kako žene usmjeravaju svoju energiju u porodicu, a njihovi muževi pomiču planine. 


Vidjela sam žene koje se nesebično odriču karijere. Vidjela sam žene koje žrtvuju sve zbog djece. Vidjela sam žene koje su ponizne i poslušne i žene koje idealizuju svoje roditelje. Vidjela sam žene koje su smatrale da su odgovorne za sve oko sebe. 

Vidjela sam žene koje se zadovoljavaju malim stvarima, koje su izdržale sve i nadale se. A onda sam ih ponovo pažljivo pogledala. Tada su stvari izgledale potpuno drugačije od onoga kako mi se prvi put činilo. Vidjela sam žene koje ćute i srećno se udaju, ali koje su se razvele čim su progovorile. 



Vidjela sam žene koje svu svoju energiju usmjeravaju u porodicu i čiji muževi pomeraju planine, ali te su se žene podredile mužu i mnoge od njih nisu mogle izdržati takav život. Vidjela sam žene koje se nesebično odriču karijere, a zatim su krivile svoje voljene što nisu postigle ništa u životu. 

Vidjela sam žene koje žrtvuju sve zbog djece, a ta ista djeca su kasnije postale žrtve neostvarenih snova svojih majki. Vidjela sam žene koje su bile ponizne i poslušne, a onda se u njima skupilo toliko toga, na kraju su pukle i uništile sve što im se našlo na putu. 



Vidjela sam žene koje smatraju da su odgovorne za sve oko sebe, ali njihova tjeskoba i želja za kontrolom su uništile svaku inicijativu ljudi oko nje. Vidjela sam žene koje su se zadovoljle malim stvarima i nikada nisu dobile ništa veliko. 

Vidjela sam žene koje su sve izdržale i nadale se, ali su na kraju postale ogorčene. Vidjela sam sve te žene u sebi. U svakoj od nas živi mnogo žena. Nekima od njih možemo dati energiju, ali neke moramo pustiti na miru.

Pokreće Blogger.