Ako plešeš sa lošim partnerom i sam ćeš loše plesati - Zato pažljivo biraj životnog saputnika

"Zašto ti treba muškarac koji te uvijek požuruje?" To sam čula od svog učitelja plesa, od kojeg sam naučila mnogo više nego dobro plesati. 


Nikada ne žuri da ideš tamo gdje muškarac traži. Kuda žurite? Nema potrebe da nagađate kuda treba da idete ako znate da pratite. Samo muškarac vas može naučiti da slijedite sebe. Ako žena pokušava pogoditi namjere muškarca, onda je on loše vodi.

Kada se žena napinje i požuruje dok pleše sa muškarcem, to znači da je muškarac vuče i ne pokazuje ljepotu žene u plesu. Ples je stvoren za žene. Budite lijene, napravite korak za muškarcem, neka on naprvi prvi korak. Normalan čovjek to razumije. 



On kaže gdje idete, a vi ga pratite. Dajte sebi vremen da čvrsto stanete na noge sa mjesta sa kojeg vas je pozvao, pa krenite naprijed. Nema potrebe trčati na prvi poziv nesigurnim i ružnim korakom. Muškarac čeka vaš korak, jer on odražava njegovu namjeru. 

Ako ste u žurbi, to samo pokazuje da vaš partner nije dobr plesač. Ne zna kako opustiti ženu i voditi je samouvjereno. Ne možeš samo plesati bezveze. Uvijek se moraš držati visoko i uspravno. Kada čvrsto stojite na svojim nogama, kada je vaša osovina jaka, vaša jezgra na mjestu dajete čovjeku osjećaj da vas je lako voditi i kako je lako plesati sa vama. 



Tada i sami plešete, pratite, ali plešete. Neke žene se opusti, objese i vuku se za muškarcem, a to nije dobro. Teško je privući nekoga ko ne može ni da stoji na svojim nogama. Ako plešete sa lošim partnerom i sami ćete loše plesati, zato pažljivo birajte sa kim plešete.

Pokreće Blogger.