Učite na svojim greškama - Kako bi nam zakon karme mogao pomoći da otjeramo lošu sreću

Karma je zbir svih djela, misli i osjećanja koja sijemo u svom životu i djeluje prema zakonu uzroka i posljedice. 


Kada naiđete na probleme u životu, tada bi trebalo da potražite odgovor u zakonima karme koji nas uče da se stvari oko nas mogu mijenjati. Prema budustičkim vjerovanjima sve ono što radimo, može kasnije uticati na nas. Drugim riječima, ako učinite dobro djelo, od njega ćete imati koristi u budućnosti, ali ako nekome nanesete zlo, ono će vam se vratiti. 

Zakoni karme nam mogu pomoći da uspostavimo ravnotežu u našem životu. Ako se u određenom periodu svog života susrećete samo sa problemima i lošom srećom, pokušajte primijeniti savjete budističkih mudraca i promijeniti svoju karmu. 



1. Napravite značajnu promjenu prvenstveno u životnom sektoru gdje se problemi najčešće javljaju. Što se tiče karijere, pokušajte pronaći rješenja kako biste naučili više i stekli iskustvo potrebno za bolji posao. 2. Ako vas loša sreća prati u ljubavi, pronađite drugi način da se približite osobi koju želite, ako zaslužuje vašu ljubav i povjerenje. 

3. Učini dobro djelo i ne očekuj nagradu! Dobro djelo, riječ ohrabrenja, osmijeh ili kompliment će privući pozitivnu energiju i za to ćete biti nagrađeni u nekom trenutku. 4. Očistite svoja sjećanja i oprostite prošle greške. Učite na vlastitim greškama, pomirite se sa sobom i oprostite onima koji su vas povrijedili. 



Riješite se ogorčenosti, mržnje, ljubomore i bijesa. Oni samo štete vašoj karmi i ostavljaju ožiljkle na vašoj duši. 5. Fokusirajte se na lijepa sjećanja i misli, a manje na materijalne stvari. Naučite svaku lekciju koju vam život daje i ne ponavljajte greške koje ste činili u prošlosti. 

6. Kad god prođete kroz dramatičan događaj, nesreću ili bolan gubitak, ne smatrajte te stvari karmičnom kaznom. Pokušajte shvatiti šta bi promjena na bolje mogla donijeti u vaš život i odaberite drugi put koji može biti mnogo povoljniji za vas.

Pokreće Blogger.