Sa srećnom osobom se ne može manipulisati - Tek nakon 55te otkrila sam šta je prava sreća

Srećne osobe nikome nisu zanimljive iz nekoliko prostih razloga: sa njima se ne može manipulisati, ne možete ih ograničavati i ne možete ih natjerati da rade ono što one ne žele. 


Srećne osobe se ne plaše da će se u nekoj situaciji osjećati neugodno već se trude da nađu izlaz i takve situacije. Kada mi je dosadio posao u centralnom uredu u kojem sam radila u gradu, nisam se plašila da tražim premještaj jer se nisam osjećala ugodno na svom trenutnom radnom mjestu. 

Premještena sam u malu produžnicu u manjem gradu u koji sam se bez razmišljanja preselila. Pobjegla sam od užurbanog i stresnog velikog grada u mali gradić i veoma brzo sam osjetila veliko olakšanje i  zadovoljstvo koje je moj posao počeo da mi donosi. 



Tek sada se osjećam srećno i ovu sreću mi niko ne može oduzeti. Prestala sam se sramiti i više se ne bojim predrasuda. Rane u mom srcu su zarasle i pretvorile se u mudrosti. Više ne očekujem ništa od drugih. Ako mogu uticati na neku situaciju dajem sve od sebe da je poboljšam, a ako ne mogu, prihvatim situaciju takvu kakva jeste i nastavim dalje. 

Više ne želim nikoga da molim za malo pažnje i ljubavi, a ako je dobijem, prihvatiću je raširenih ruku. Nikome ne govorim kako da živi, nikome ništa ne zabranjujem, ne dajem savjete bez pitanja, ne svađam se i ne pokušavam da dokažem bilo šta. 



Ignorišem sve ono što se ne poklapa sa mojim vrijednostima i planovima. Za prijatelje biram samo one ljude koje mogu jako zagrliti. Želim pored sebe samo one ljude koji me prihvataju sa svim mojim bubicama, koji su zanimljivi prije svega sebi, koji se tako glasno smiju da svojim smijehom otjeraju svaki strah i svaku brigu. 

Želim pored sebe ljude koji će moj život svaki dan učiniti boljim. Nemam neprijatelja i smatram da je apsolutno apsurdno trošiti energiju na svađe i rasprave sa drugima. Ako mi nečije društvo ne odgovara jednostavno se sa tom osobom ne družim. 

Ono što često ne shvatamo jeste da je za sreću potrebno malo. Da nam djeca budu zdrava, da mi budemo zdravi i da možemo svako jutro da se probudimo zadovoljni. Po meni srećna osoba je prije svega slobodna i ne dozvoljava nikome da je veže, kontroliše i sputava. Ne dozvoljava nikome da joj oduzme njenu sreću.

Pokreće Blogger.