Pored nekih "prijatelja" nam ne trebaju neprijatelji - 5 vrsta prijatelja koji nam ne trebaju u životu

Život bez prijatelja je jako težak, ali postoje neki "prijatelji" pored kojih nam neprijatelji nisu potrebni. 


 Takvi prijatelji nam mogu zavidjeti, radovati se našim problemima, našim porazima i samo čekaju naš pad. Evo nekoliko vrsta "prijatelja" kojih bi se trebali riješiti ako želite napredovati u životu. 1. Onaj koji se stalno žali; Ova vrsta prijatelja sa sobom gotovo uvijek nosi negativnu energiju. 

Sve u njihovom životu pođe po zlu, ali paradoks je u tome što nikad ne priznaju da je problem u njima. Uvijek traže krivca u nekome drugom i uvijek su im drugi krivi zbog toga što oni nisu uspjeli nešto ostvariti u svom životu.



 2. Vječiti skeptik; Sa radošću će slušati svaki vaš plan i tada će pronaći milion razloga zašto će ideja biti neuspješna. A sve zato što se boji rizikovat, pokušati nešto novo. Zbog toga će naći milion nama svim vašim planovima.

3. Onaj koji stalno sumnja; Oni samo čekaju vaš neuspjeh, čak i ako vas uvijek podržavaju riječima. 4. Hvalisavac; Takvi ljudi imaju nisko samopoštovanje, pa neprestano traže odobrenje drugih. Uvijek se hvale nekim svojim planovima i idejama, ali ni jedan taj njihov plan ne ugleda svjetlost dana. 



Takođe se često znaju hvaliti tuđim postignućima. 5. Lukavi ljudi; Imaju razne loše navike. Na primjer, ometati druge, zvati vas u neugodno vrijeme ili surfati po internetu dok razgovarate sa njima. Uvijek će naći način da vas prevare kako bi postigli ono što žele.

Pokreće Blogger.