Mnogi muškarci se plaše braka - 5 razloga zašto su im moderni brakovi teško prihvatljivi

Odbijanje predstavnika jačeg spola da stupe u brak je uglavnom posljedica odbijanja predstavnika slabijeg spola da priznaju njihova prava. 


Prije braka muškarci su u glavnom zadovoljni sa svim. Mnogi od njih smatraju da se žene u braku promijene i postaju mrzovoljne, a njihova privlačnost i dobrota nestaju. Mnogi muškarci sve češće priznaju da nisu spremni da ozvaniče svoju vezu brakom jer je to, prema mišljenju nekih muškaraca, propali projekat koji je ispinjen sledećim posljedicama. 

1. Finansiranje upotpunosti pada na muška ramena. On mora da zaradi dovoljno novca kako bi svojoj porodici obezbjedio sve ono što im je potrebno. 2. Dolazi do nejednake raspodjele novca jer je češto ženama potrebno više nego muškarcima. 



3. U slučaju razvoda sve ono što ste postigli dok ste bili u braku dijelite sa svojom suprugom. U najboljem slučaju dobijate polovinu svega što ste stekli u braku. 4. Stupanjem u brak znate da postoje rizici da u jednom trenutku dođe do razvoda, ali u nadi da će vaš brak biti srećan ipak rizikujete. 

5. U slučaju da odbijate da se vjenčate budite sigurni da če vaša reputacija kod pripadnica ljepšeg spola biti znatno narušena. Zašto su muškarci i moderni brakovi nespojivi? Jer muškarac savršeno dobro razumije da u službenoj vezi koja se naziva „brak“ apsolutno nema logike. Predstavnici jačeg spola su po prirodi zdrave pameti, a žene preferiraju svijet emocija, nježnosti, dobrote. 



Muškarci su kreatori, treba im polje aktivnosti. Važno je da muškarci ozbiljno shvate svoj razvoj, imaju pravedne ciljeve i ne troše energiju. Veza sa ženom često teži suzbijanju muške aktivnosti. Žena ne postaje nositeljica, čuvarica ognjišta i ne ispunjava prostor sobom, već bezumno troši resurse. 

Kao primer daću zanimljivu sliku. Muškarac je uskličnik, a žena upitnik. Vektor muške energije usmjeren je prema gore, a ženski u širinu. Muškarac tvrdi, a žena pita. Ako iz niza razloga muškarac zauzme stav ispitivača, a žena to tvrdi, tada nastaje neravnoteža. 

Dva muška principa u porodici. Nastaje borba za liderstvo koja ne vodi ničemu dobrom. Za muškarca snažnog uma vrlo je važno preuzeti odgovornost za savremeni brak koji je predstavljen kao poslovni projekat obdaren mnogim rizicima.

Pokreće Blogger.